Zlatni cevap

Radi
se, u stvari, o nagradi koja će po drugi puta pripasti najboljem
roštilj-majstoru, odnosno roštilj-majstorici Hrvatske, pobjedničkom timu 2.
Prvenstva Hrvatske u roštiljanju, natjecanja koje je osmislila tvrtka
Copywriting d.o.o, a koje ove godine organiziraju Soundset radijska mreža i
24sata.

Svi
mi imamo u obitelji ili među prijateljima nekoga tko je uvijek zadužen za najvažniju
proljetnu sporednu stvar
i koji je lokalni tata-mata za pljeskavice,
češnjovke, vratinu, roštiljke i, naravno, ćevape. Stoga ni ne čudi što su
dosadašnja 3 gastro-rock spektakla održana u Zagrabu, Osijeku i Zadru privukla
nekoliko tisuća posjetitelja koji su se bodreći osam momčadi u borbi za ulazak
u finale dobro zabavili i najeli.

Svaki
je izlučni susret koncipiran tako da bude jednako zanimljiv onima koji peku kao
i onima koji vole pečeno. Tako će se ovu nedjelju od 12 do 15 sati na Gatu
Karoline Riječke susresti 8 ekipa sastavljenih od roštilju vještih Primoraca,
Istrijana i Gorana koji će uz zvuke pravog rocka Second hand banda pokazati tko
je najbolji, dok će profesionalci po promotivnim cijenama pripremati ručak i
točiti osvježenje za sve prisutne.

Pobjednički
i drugoplasiran tim primaknut će se korak bliže Zlatnom ćevapu, iako prava
borba za ovu jedinstvenu i brojne druge vrijedne nagrade tek slijedi: na
velikom finalu koje će se održati na zagrebačkom Bundeku 12. lipnja trebat će
osvojiti najviše bodova četveročlanog žirija što nikako neće biti lako, budući
da će im protivnici biti najbolje ekipe s ostalih kvalifikacijskih susreta.