Sveučilište u Rijeci UNIRI na svojim je internetskim stranicama uvelo novu rubriku pod nazivom “Naši ljudi”, u kojoj će predstavljati pojedince riječke sveučilišne zajednice čiji je rad u novonastalim okolnostima sprečavanja širenje zaraze Covidom-19, posebno važan kako za sve nas, tako i za našu sigurnost, održavanje i funkcioniranje sustava.

Rubriku je otvorio razgovor s prof. dr. sc. Alanom Šustićem, voditeljem respiracijskog centra za bolesnike s Covid virusnom infekcijom. Dr. Šustić inače je profesor u trajnom zvanju, a široj i užoj javnosti možda je do sada bio poznatiji kao liječnik s dvije specijalizacije – anesteziologije i intenzivnog liječenja, i one s područja hitne medicine, dok je subspecijalizaciju stekao iz intenzivne medicine. Pročelnik je Zavoda za intenzivnu medicinu Klinike za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i terapiju boli KBC-a Rijeka. U akademskoj zajednici  znaju ga i kao dekan Fakulteta zdravstvenih studija te pročelnika Katedre za anesteziologiju, reanimatologiju, hitnu i intenzivnu medicinu Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Kako izgleda jedan njegov uobičajeni radni dan u neobičnim okolnostima, kako mu se prilagođava, ne samo u profesionalnom smislu već i u privatnom, uspijeva li i kako baviti se pored svih obveza svojim hobijima, pročitajte na stranicama UniRi u rubrici „Naši ljudi“.

Kalendar događanja