Dvama novim muralima u Vodovodnoj ulici započela je treća faza programa Rijeka murala, koji je sastavni dio projekta Europske prijestolnice kulture.

Ovoga puta svoje murale izrađuje dvoje hrvatskih autora Slaven Kosanović Lunar i Tea Jurišić na fasadama zgrada na adresama Vodovodna 15 i 23 u Rijeci. Murali bi trebali biti gotovi do sutra, 27. studenog, što će uvelike ovisiti o vremenskim uvjetima.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih grafitera i street art umjetnika Slaven Kosanović Lunar mural izrađuje u kolaboraciji s Ivom Kosanovićem – Smackom na fasadi zgrade na kućnom broju 15, koju oslikava svojim prepoznatljivim i duhovitim karakterima – mačkama.

Rijeka murala u Vodovodnoj (1)

Lunar i Smack prenose dobre vibracije svojim prepoznatljivim – mačkama

Tea Jurišić fasadu zgrade na kućnom broju 23 također oslikava svojim prepoznatljivim likovima – ljudima u duhovitoj i začudnoj igri boja, oblika i interakciji s objektima.

Rijeka murala do sada oživjela niz lokacija

U sklopu programa Rijeka murala u srpnju ove godine svoje su novo ruho dobile sjeverna fasada zgrade na adresi Vodovodna 8 (umjetnik Artez), južna fasada zgrade na adresi Vodovodna 23 (umjetnici Chez i Sarme), dok je muralist Miron Milić ukrasio zid smješten u Ružićevoj ulici, neposredno uz klub Život.

Tea Jurišić fasadu zgrade na kućnom broju 23

Tea Jurišić fasadu zgrade na kućnom broju 23 oslikava ljude u duhovitoj i začudnoj igri boja

Suradnjom organizacije Mjesni odbor Hartera i programa Rijeka murala u srpnju je rekonstruiran i mural u Vodovodnoj ulici između brojeva 23 i 25, koji prikazuje motociklista Marijana Kosića, a koji su izradili Marko Zurak i Petar Pinčić, studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, pod mentorstvom Elene Apostolovski iz Galerije SKC.

Jadranka Lacković i Vladimir Tomić oslikali su početkom veljače ove godine zapadno pročelje zgrade Ivexa na Delti muralom Poznato mjesto/ A Familiar Place.

Program Rijeka murala, koji je dio programa Slatko i slano Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture za cilj ima povećanje vidljivosti ulične umjetnosti, njezine vrijednosti i doprinos kvaliteti života.

Kalendar događanja

Izložba
  • 29.08. – 19.09.
  • (19:00)

“Splav koja pluta svemirom”: izložba kolektiva IOCOSE o privatnoj kolonizaciji svemira

Talijanski umjetnički kolektiv IOCOSE na riječkoj izložbi predstavlja dva video rada i jednu prostornu instalaciju kojima istražuju NewSpace, pokret usmjeren na istraživanje i kolonizaciju svemira...

Detaljnije

Izložba
  • 05.09. – 28.09.
  • (20:00)

Izložba „Pozdrav s Kostabele“ Milijane Babić u Galeriji O.K.

Izložba riječke multimedijalne umjetnice Milijane Babić „Pozdrav s Kostabele” koja predstavlja seriju participativnih radova nastalih u suradnji s građankama i građanima Rijeke....

Detaljnije

Party
  • 07.09.
  • (20:00)

Proslava pet godina Radija Roža: Veliki party u Palachu

Radio Roža, internetski radio zajednice Udruge Ri Rock, 7. rujna 2024. godine slavi petu godišnjicu svog postojanja!...

Detaljnije

Festival
  • 14.09.
  • (19:30)

Otvorenje 17. Vriska – riječkog sajma knjiga i festivala autora

Očekuje vas večer puna kulturnog uzbuđenja: službeno otvorenje festivala, dodjela prestižne V.B.Z.-ove književne nagrade i koncert Zorana Predina....

Detaljnije

Koncert
  • 18.09.
  • (20:00)

Kultni talijanski bend Sadist u Palachu

Kao zagrijavanje za 11. Dark Circle Fest, u Hrvatsku prvi put dolazi death metal institucija Sadist. Kao predgrupa nastupit će zadarski E.N.D. ...

Detaljnije

Koncert
  • 18.10.
  • (00:00)

Veliki koncert The Black Rooma u Pogonu kulture

Riječki bend The Black Room sprema svoj najveći samostalni koncert na domaćem terenu kojim će promovirati novi album "Future Memories"....

Detaljnije