Simfonijski orkestar No Borders Orchestra svoju turneju „No Return to Normality“, koja je ljetos započela u Rijeci, zaključit će nastupom u Beogradu, u nedjelju 24. listopada s početkom u 20 sati.

Za sve koji su njihov koncert propustili ili bi ga rado ponovno vidjeli, dobra je vijest što će se njihov posljednji nastup u sklopu turneje moći pratiti online putem prijenosa uživo na YouTube kanalu No Borders Orchestra na poveznici: https://youtu.be/aGma70xUGoQ.

No Borders Orcehstra riječka je publika imala priliku vidjeti 23. kolovoza 2021. u Exportu na Delti, a nakon toga su nastavili put Zagreba, Sarajeva, Maribora, Nove Gorice i naposljetku Beograda.

Orkestar pod ravnanjem vrhunskog dirigenta Premila Petrovića, koji čine sjajni profesionalni glazbenici iz svih zemalja zapadnog Balkana, iz Rijeke je poslao snažnu poruku o želji za promjenama na globalnoj razini vjerujući kako umjetnost ima moć transformacije društva. Na programu je bila i kompozicija „Rethink! (trailer)“ naručena od hrvatskog kompozitora Ivana Božičevića posebno za ovaj projekt.

No Borders Orchestra okupljen je 2012. godine s ciljem poticanja pozitivnog društvenog razvoja kroz pomirenje i kreativnu suradnju. Kroz svoj rad i glazbu traže načine za dekonstrukciju i transformaciju zajednica, zagovaraju pozitivne promjene sa željom da društveni angažman postane inkluzivniji, interkulturalniji, demokratskiji i otvoreniji. Riječ je o ansamblu koji predstavlja platformu za nadilaženje nacionalizma, rasizma, ksenofobije, homofobije i naslijeđa prošlosti u regiji zapadnog Balkana, ali i šire.

No Borders Orchestra jedini je ansambl s prostora bivše Jugoslavije koji je potpisao ekskluzivni ugovor sa Universal Music i snimio CD sa Deutsche Grammophon, najprestižnijim svjetskim brendom za klasičnu glazbu.

Kalendar događanja