U petak, 29. 10. u dvorani Filodrammatice održana je riječka premijera multimedijalne plesne predstave „I’m Alive“ u produkciji TRAFIK-a i Platforme.hr, te u koreografiji Žaka Valente i izvedbi Tonija Flege.

Projekt je nastao kao svojevrsni hommage Michaelu Clarku i punk buntovništu. Ovaj britanski umjetnik sinonim je za radikalnu koreografsku praksu, kombinirajući elemente baleta, ekscentrične mode i anarhičan post-punk zvuk. U predstavi ga je utjelovio riječki plesač Toni Flego, koji se ovim projektom rodnom gradu ujedno predstavio kao samostalni izvođač.

Kako saznajemo u razgovoru s koreografom predstave, Žakom Valentom, projekt je svojevrsna poveznica između umjetnika i koreografa, zatim koreografa i izvođača, a naposljetku umjetnika i izvođača.

Vizualno intrigantni kostimi i scenografija u spoju sa zvučnom kulisom elektro-punka u predstavi kreiraju multimedijalni okvir u kojem se tijelo prelama kroz različite plesne stilove i narative, sazdane od biografskih slojeva, fikcije i autopoetičkih opsesija.

Dramaturg predstave je Andrej Mirčev, scenografkinja Magdalena Pederin, kostimografi Lidija Lovrić Bošnjak i Nikola Barbir. Glazbu potpisuju Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević, oblikovatelji svjetla su Žak Valenta i Mario Vnučec, a za multimediju zaduženi su Ira Tomić i John Kardum.

Nakon zagrebačke premijere, riječka publika je autorski tim predstave ispratila velikim pljeskom, ne skrivajući svoje oduševljenje.

Kalendar događanja