Studentsko kulturno-umjetničko društvo “Ivan Goran Kovačić” raspisalo je natječaj za nagradu “Goran za mlade pjesnike“ s ciljem poticanja stvaralaštva mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku.

U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije.

Na natječaj je potrebno poslati cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (word) dokumentu koji ne smije sadržavati ime autora/ice ni u jednom dijelu dokumenta.

Žiriranje će se odvijati anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa.

Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će najbolji rukopis za nagradu “Goran za mlade pjesnike”. Nagrađeni rukopis biti će objavljen u obliku knjige, u ediciji Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a „Ivan Goran Kovačić“.

Rok za slanje pjesama je 31. prosinca 2021.

Rukopise s naznakom „za nagradu: Goran za mlade pjesnike“ u naslovu poruke potrebno je poslati na e-mail: natjecaj@igk.hr, isključivo u elektronskom obliku.

Uz rukopis treba poslati kratku biografiju s imenom i prezimenom na početku, datum i godinu rođenja, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja.

Više informacija o natječaju i pri dostupno je na poveznici: https://igk.hr/natjecaj-goran-za-mlade-pjesnike-2/

Kalendar događanja