Igrala se 74. minuta kad je Prince sjajno ubacio lijevom nogom s desne strane, a Obregon je odlično poentirao glavom – 0:1. Bio je to trenutak koji je prelomio utakmicu. Šibenik je krenuo na sve ili ništa, ali u konačnici, unatoč velikom broju ubačaja, nisu ozbiljnije zaprijetili.

Rijeka je na kraju sačuvala vodstvo i ostvarila važna tri boda na otvaranju sezone.

Prva naznaka prilike stigla je u sedmoj minuti. Vučkić je pokušao “podvaliti” loptu za Princea, malo je nedostajalo da se igrač Rijeke nađe u čistoj prilici.

Dvije minute kasnije Vukčević je izbacio Vučkića koji je ubacio s lijeve strane. Lopta je prošla kroz kazneni prostor i došla do Selahija koji je pokušao s 18 metara s desne strane, ali nije bilo preciznosti u udarcu.

Opasan je bio i udarac Smolčića (13′) s 25 metara, ali nedostajalo je preciznosti.

U 18. minuti Rijeka je ponovo prijetila. Vukčević je dugom loptom pronašao Bušnju koji ju je odlično smirio i gurnuo za Vrančića. Uslijedio je okret i udarac, ali lopta je okrznula nekog od braniča Šibenika i bit će korner za Rijeku.

Šibenik nije imao previše prilika u prvom dijelu, nakon gužve u kaznenom prostoru u 35. minuti, Vukčević je glavom izbio loptu u korner.

U 38. minuti pogreška u dodavanju domaćih igrača otvorila je prostor za Selahija koji je ušao u kazneni prostor, ali njegov pokušaj dodavanja presjekla je obrana Šibenika.

I za kraj prvog dijela, Prince je sjajnom dugom loptom izbacio Vukčevića, ali vratar Rogić je u posljednji trenutak uspio pokupiti loptu.

Šibenik je aktivnije ušao u nastavak. Nakon atraktivnog pokušaja u 49. minut, dvije minute kasnije Čop je uspio nekako doći do lopte između Krešića i Pavlovića, ali udarac s ruba kaznenog prostora bio je lagan zadatak za Labrovića.

U 58. minuti Prince je sjajno osvojio jednu visoku loptu i gurnuo za Vučkića koji dobro puca, ali Rogić je odlično obranio.

U 63. minuti, nakon kornera, Vrančić je pucao s 15 metara, a udarac Bušnje završio je u rukama Rogića. U 83. minuti Šibenik je bio najbliži pogotku, ali udarac Čopa iz mrtvog kuta zaustavila je vratnica.

Šibenik – Rijeka 0:1

Utakmica 1. kola Supersport HNL: Šibenik – Rijeka 0:1 (0:0).
Stadion Šubićevac. Gledatelja: 1678. Sudac: Duje Strukan (Split).
Strijelac: 0:1 Obregon (74′).
Žuti kartoni: Čop, Skorup (Šibenik), Vučkić, Vukčević (Rijeka).

ŠIBENIK: Rogić, Mesa, Perića, Salomon, Skorup (od 79′ Vidović), Ćurić, Mina (od 90′ Špeljak), Rom (od 79′ Dolček), Čanadi (od 69′ Kreković), Arai, Čop.

RIJEKA: Labrović, Pavlović, Vrančić (od 64′ Obregon), Prince, Vukčević (od 81′ Jurišić), Krešić, Selahi, Vučkić (od 81′ Hodža), Bušnja (od 71′ Halilović), Smolčić, Alvarez.

Oznake