U sklopu Pula Film Festivala u Istarskom narodnom kazalištu u Puli održana je premijera filma „Yunaci rocka“ riječkog redatelja Davida Petrovića.

Radnja filma smještena je u Rijeku krajem 70-ih godina prošlog stoljeća, a u središtu filma je tek oformljeni amaterski rock band. Klavijaturist Denis prolazi kroz teško razdoblje uzrokovano traumom. Njegova sestra Miranda, ne želeći prihvatiti bratovo loše psihičko stanje, preda oglas za audiciju i okupljanje benda. Denis tad uviđa da mora nastaviti dalje i da su mu novi ljudi u životu itekako potrebni. Novooformljeni bend sve se više zbližava, piše se autorska pjesma, rađaju se i prve ljubavi. No, glavni vokal Željko počinje iskazivati nezadovoljstvo činjenicom da je Denis lider benda.

Korisnici Javnih potreba u kulturi selektirani za Pula film festival

U sklopu Pula Film Festivala u Istarskom narodnom kazalištu u Puli održana je premijera filma „Yunaci rocka“ riječkog redatelja Davida Petrovića / Foto: Andrea Blažević

Kratak je to sadržaj ove glazbene komedije nastale pod redateljskom palicom Davida Petrovića, inače glumca-lutkara Gradskog kazališta lutaka Rijeka i dobitnika mnogobrojnih nagrada na polju lutkarstva.