Udruga Ri Rock poziva na bogati program koji spremaju za subotu, 6. svibnja 2023. na Trgu 128.  brigade Hrvatske vojske.

Kako se navodi u najavi, uoči svoje 18 godine postojanja i ulaska u punoljetnost žele širu javnost upoznati sa svime što trenutno rade. Toga nije malo pa neće biti lako sve ugurati u jedan dan, no potrudit će se predstaviti većinu svojih projekata i neke ideje i planove za budućnost.

Krenuli su kao mala udruga koja je nastala zbog održavanja tradicije Ri Rock festivala. Danas Udruga, uz istoimeni festivala, njeguje i brine o alternativnoj kulturnoj sceni Rijeke, i to kroz Music Box prostore za probe bendova, OKC Palach kao koncertni i radionički prostor, Ri Rock Kliniku kao savjetodavne radionice mladim bendovima, Radio Rožu kao medij zajednice kroz koji promoviraju scenu i na kraju, možda i najvažnije, Ri Rock Akademiju s mnoštvom radionica i tečajeva gdje stvaraju nove alternativne nade.

Nastupi polaznika Ri Rock Akademije i radionice bubnjanja

Rođendansko jutro bit će posvećeno nastupima najmlađih polaznika Ri Rock Akademije. Tako na glavnoj pozornici od 10 sati nastupaju dvije grupe Ri Rock vrtića i tri bubnjarske grupe klinaca.

Nakon toga od 11:30 sati kreću besplatne radionice Ri Rock Vrtića i grupnog bubnjanja za mlade gdje djeca i mladi mogu isprobati sve što grupne radionice nude. Nakon klinaca u 13:30 h na red dolaze radionice za odrasle i to grupno bubnjanje i udaraljke te radionica keramike. Uz to ide i prezentacija prostora i opreme Music Boxa gdje će članovi bendova moći isprobati opremu koju ovaj prostor za probe posjeduje, a svi oni koji žele individualno učiti neki instrument moći će se upoznati I pričati s mentorima individualnih radionica. Prijava na radionice moguća je na: https://forms.gle/aMsDYwfeL42gvJSq7

Koncerti, tombola, maneštra i humanitarna aukcija

Svi ovi događaji bit će popraćeni glazbenom podlogom Radio Rože, Ri Rock tombolom s vrijednim nagradama, Ri Rock maneštrom glavnog kuhara udruge Nikole, te humanitarnom aukcijom keramičkih predmeta koje su izradili partneri iz Matice umirovljenika iz projekta Rigenerakcija.

Večer je prepuštena kome drugome nego bendovima pa će od 18 sati krenuti koncerti riječkih bendova The Stoned Cows, Bolidi, Izet Medošević i Borgie te Raspad Sistema.

Dana otvorenih vrata udruge Ri Rock nastavlja se drugim izdanjem manifestacije „Zavrtimo inkluzivni kotač“ kojom se kroz umjetnost i glazbu promovira romska kultura. Manifestacija na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske donosi koncerte beogradski bend KAL, a na pozornici će im se pridružiti i bend Rinkluzija nastao u sklopu istoimenog projekta Udruge Ri Rock. U Palachu će biti izvedena predstava “Pogledaj me”, autorski projekt Romana Nikolića, a manifestacija završiti afterpartyjem uz DJ dvojac Harmonika Balkanika.

Raspored programa

RADIONICE I PREZENTACIJE

10:00   Otvaranje / Gradonačelnik Filipović

10:00-15:00 Humanitarna aukcija Keramike
10:00-13:00 Ri Rock kuhinja by Nikola Jovanović
10:00-21:30 Ri Rock tombola
10:00-23:30 Glazbena podloga – Radio Roža
10:15   Vrtićka grupa 2
10:30   Vrtićka grupa 1
10:45   Bubnjari 3. grupa
11:00   Bubnjari 2. grupa
11:15   Bubnjari 1. grupa
11:30   Radionica Ri Rock vrtić 1.
12:05   Radionica Ri Rock vrtić 2.
12:40   Radionica grupnog bubnjanja za klince 1.
13:20   Prezentacija prostora MusicBox, opreme i individualnih tečajeva
13:20   Radionica keramike
14:00   Radionica grupno  bubnjanje za odrasle
14.30   Radionica udaraljke grupno za odrasle

17:00    Predstava: Pogledaj me (OKC Palach) Zavrtimo Inkluzivni kotač

Koncert

18:00  Raspad Sistema
18:40  Izet Medošević i Borgie
19:30  Bolidi
20:20  The Stoned Cows

Zavrtimo inkluzivni kotač

21:10     Rinkluzija projekt bend
22:00     KAL bend
23:00     Hormonika Balkanika – OKC Palach  Afterparty

(Foto: Udruga Ri Rock press)

Kalendar događanja