Na oproštaju od Gradskog vrta koji je otišao u povijest, bijeli su osvojili bod koji u konačnici nije promijenio stanje na ljestvici, Rijeka je ostala četvrta i izborila plasman u kvalifikacije Konferencijske lige što je sjajan uspjeh nakon loših rezultata u prvom dijelu sezone.

Igrala se 31. minuta utakmice. Banda je ubacio iz kornera, a lopta je završila u mreži – 0:1.

Bijeli su golom zaključili dobrih pola sata igre u prvom dijelu, a samo minutu kasnije Hodža je podvalio za Frigana koji se našao u sjajnoj prilici, ali vratar Malenica sačuvao je mrežu.

Do vodećeg gola Rijeke, valja izdvojiti pokušaj Hodže (19′) na jednoj i udarac Lovrića (21′) na drugoj strani.

U 24. minuti Bukvić je opasno ubacio pred gol Rijeke, malo je nedostajalo da Mierez skrene loptu u mrežu, dok je pokušaj Miereza u 27. minuti otišao preko gola.

Emmanuel Banda

Na oproštaju od Gradskog vrta koji je otišao u povijest, bijeli su osvojili bod koji u konačnici nije promijenio stanje na ljestvici, Rijeka je ostala četvrta i izborila plasman u kvalifikacije Konferencijske lige

Rijeku su centimetri dijelili od gola u 28. minuti. Prince je zavrnuo loptu s desne strane, ubačaj se pretvorio u opasan udarac, a vratnica je spasila Osijek!

Osijek je bolje krenuo u nastavak utakmice, na otvaranju drugog dijela valja izdvojiti udarac Fiolića (47′) kojeg je obranio Labrović, pokušaj Lovrića glavom (48′), te novi udarac Lovrića (49′) koji je otišao pored gola.

Osijek je izjednačio u 65. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane Mitrović je kratko odbio. Bukvić je pokušao volej, Mitrović je skrenuo loptu i ona je prevarila Labrovića – 1:1.

Rijeka je odgovorila udarcem Grgića i pokušajem Frigana, ali rezultat se nije mijenjao.

U petoj minuti sudačke nadoknade kontakt Galešića i Miereza Kolarić je, na asistenciju VAR-a, okarakterizirao kao kazneni udarac za Osijek, a Galešić je zaradio drugi žuti karton.

Mierez je preuzeo odgovornost s bijele točke, a Labrović je na zatvaranju Gradskog vrta još jedno maestralnom obranom sačuvao mrežu!