Večernji program započet će autorica Laura Marchig koja će u 18 sati predstaviti svoj začudan i višejezičan roman „Schmarrn“, a o svom zanimljivom novom romanu autorica će razgovarati s Marinom Baničević.

U 19 sati održat će se tribina „Književnost koja uključuje“ na kojoj će biti predstavljena švedska autorica Ninni Holmqvist i njezin nagrađivani distopijski roman „Ustanova“. Razgovor s autoricom moderirat će Đurđica Čilić i Sandra Ukalović.

U 19:30 na 1. katu MMSU-a, u Jaslicama, održavat će se Razgovori s povodom, a tema će razgovora biti literarni prvijenac kultnog glazbenog producenta Ricka Rubina „Kreativni čin: način postojanja“. O knjizi, ali i o stvaralaštvu općenito razgovarat će Vlado Simčić – Vava, Enver Krivac, Matej Zec, Kristian Benić i Ivan Šarar.

U 20 sati književnik Srđan Valjarević pročitat će ulomak iz svog novog rukopisa „Komo 2“, nastavka njegova kultnog romana „Komo“, a s autorom će razgovarati Marko Pogačar.

U 21 Vrisak seli u Dnevni boravak u kojem će iz svojih opusa čitati Senko Karuza i Marko Tomaš, a moderator će biti Marko Pogačar.

O festivalu

Riječki sajam knjiga i festival autora – Vrisak, u organizaciji izdavačke kuće V.B.Z. u svom 16. izdanju od 10. do 17. rujna održavat će se u kvart kulture „Benčić“.

Cjelokupni program dostupan je na webu festivala Vrisak.

Ulaz na sve programe festivala, osim na filmske projekcije u Art kinu, u potpunosti je besplatan.

Live stream možete gledati i direktno na V.B.Z.-ovu YouTube kanalu i Facebook stranici.

Vrisak se održava pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, programa Kreativna Europa Europske unije, Tradukija i zaklade Pro Helvetia a u suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti, Dječjom kućom GKR, Dnevnim boravkom i Hrvatskom gospodarskom komorom – Zajednicom nakladnika i knjižara.

Kalendar događanja