„Ćakula mladih“ ugostila je pročelnicu Erceg, koja se u svom poslu bavi i mladima, drugog i središnjeg dana velikog događaja kojem je domaćin bila Rijeka – 7. nacionalne konferencije savjeta mladih. Konferencija se održala od 27. do 29. rujna na inicijativu Savjeta mladih Grada Rijeke, a u organizaciji Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Grada Rijeke.

„Mislim da su mladi jedna od ključnih tema u nekom gradu, društvu i državi, kojom se mora baviti svatko tko misli da društvo treba biti suvremeno. Kao Grad Rijeka, uvijek ćemo nastojati biti dostupni i stajati na raspolaganju mladim, jer smatramo da su mladi nešto što nosi jedno društvo, pogotovo s ovakvim ozbiljnim promišljanjem kakvo smo imali prilike čuti prvog dana konferencije“, kazala je pročelnica Erceg, koju je u Ćakuli ugostila članica Savjeta mladih Grada Rijeke Nikolina Šaponja.

Nacionalna konferencija savjeta mladih predstavlja središnji godišnji susret mladih iz cijele Hrvatske te okuplja brojne predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave i savjeta mladih s ciljem jačanja uloge savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika kao i izgradnji kapaciteta samih članova savjeta mladih te je ove godine okupila više od 80 sudionika iz ukupno 32 grada i županije Hrvatske.

Nacionalna konferencija savjeta mladih u Rijeci

Tako je „Ćakula mladih“, osim što je razgovarala s pročelnicom Erceg, posjetila i drugi dan konferencije, koje su obilježila stručna i zanimljiva predavanja renomiranih predavača, ali i praktičnim dijelom na kojem su sudionici definirali godišnje ciljeve savjeta mladih koji će usmjeravati rad savjeta mladih u nadolazećoj godini.

„Ćakula mladih“ pokrenuta je prošle godine kada je temeljem usvojenog Programa rada Savjeta mladih Grada Rijeke za 2023. pokrenuta suradnja sa Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci po pitanju snimanja i montaže podcasta.

Ideja je da mladim Riječankama i mladim Riječanima, a i svima koji se tako osjećaju, približimo rad Savjeta mladih Grada Rijeke, upoznamo ih s aktualnostima u njihovom gradu, upoznamo ih s osobama koje rade s mladima ili za mlade i raspravljamo o temama od njihovog interesa.