Udruga Ri Rock i Ri Rock Akademija u Klubu Palach u subotu 19. 10. 2024. od 10 do 16 sati predstavljaju svoje grupne radionice za djecu i odrasle. Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave i pridruže jedinstvenom događaju te tako ispune trenutke kvalitetnim i zanimljivim radionicama koje nudi Ri Rock Akademija.

Link na prijavnicu: https://forms.gle/oNANtPNAr8BdoZsB8

O radionicama:

Glazbena igraonica (za djecu od 4 do 8 god.)
Igraonica se temelji na improvizaciji i aktivnom sudjelovanju djece u raznim glazbenim aktivnostima kao što su pjevanje i sviranje i otkrivanje raznih instrumenata od onih standardnih i uobičajenih pa sve onih neobičnih i egzotičnih. Glazbena igraonice se održavaju u sklopu projekta “Ri Rock Akademija” koji za cilj ima razvijanje mladih glazbenika riječke rock scene kroz razne tečajeve, predavanja, klinike, savjetovanja, radionice i igraonice. Kao i cijela Ri Rock Akademija, Ri Rockova Glazbena igraonica zamišljena je kao jedan neformalni koncept, a ideja je glazbom doprijeti do djece, potaknuti im interes prema glazbi i omogućiti im opušteno muziciranje kroz igru, van klasičnog školskog modela. Igraonica usmjerava djetetovu energiju na stvaranje ritma, glazbe, zvuka i kreativnog izražavanja.

Grupno bubnjanje (za djecu od 7 do 14 godina)
Bit ove radionice je učenje bubnjarskih tehnika sviranja ritmova te vježbanju  tempa i dinamike. Osnova bubnja razdijeljena je na tri glavna segmenta, a to su: doboš, tom i bas bubanj te su polaznici podijeljeni u tri skupine prema tim elementima. Radionica, osim samog učenja sviranja ritmova, usmjerena je i ka drugim elementima kao što su: timski rad i suradnja, zajedništvo, fokusiranost, kreativnost, stvaralaštvo, motorika, disciplina, ispucavanje negativnih emocija i stresa, relaksacija i opuštanje… Osim svega navedenog ona je i odličan test za pronalaženje novih bubnjarskih talenata ali i odličan temelj za njihov prelazak na cijeli bubnjarski set.

Ri Rock mikrofon (grupa : 8-12 godina, grupa teen: 13-18 godina)
Ri Rock Mikrofon su vokalne radionice u kojima će naši polaznici zajedno s mentoricom Franciskom Gluhak proći sve draži i izazove pjevačkog zanata i to na jedan zabavno-edukativan način kroz rad u grupi. Radioničke grupe bit će podijeljene u dvije kategorije Child: 8-12 god. i Teen: 13-18 god. Ova radionica je preteča nečega što bi kasnije trebalo prerasti u “Ri Rock Zbor”, a za pristup radionicama zainteresirani klinci morat će proći audiciju.

Bubnjarski krug (od 14 do 99.god)
Bubnjevi su jedan od najstarijih instrumenata na svijetu, a bubnjarski krugovi imaju drevne korijene u kulturama s jakom bubnjarskom tradicijom, mjestima poput Azije i Afrike, te među šamanskim praksama indijanskih kultura. Naša radionica je bazirana na sviranju udaraljki (arapska darabuka i afrički djembe). Cilj ove radionice je da, uz voditelja, polaznici upoznaju zvukove i ritmove koji na grupu djeluju opuštajuće, relaksirajuće .

Keramika za djecu (za djecu od 8 +)
Radionica keramike za djecu osigurava malim kreativcima uvid u osnovno poznavanje materijala i njegovih mogućnosti, a uz to ih u opuštenoj atmosferi potiče na kreativno promišljanje. Djeca su rođena po prirodi kreativna i radoznala. Rađaju se do vrha ispunjeni energijom i potrebom da se izraze. Kako rastu, potreba za izražavanjem samo postaje jača. Ako im dozvolite da se izraze kroz umjetnost, bit će sretniji!

Keramika za djecu i odrasle (djeca 6+, odrasli član obitelji)
Nova i dosad neviđena radionica keramike, u trajanju od 2 sata, je namijenjena svim roditeljima ili članovima obitelji koji žele provesti kvalitetno vrijeme u društvu svojih klinaca. Cilj joj je poticati klince na kreativno izražavanje te kroz igru i zabavu razvijati njihov interes za umjetnost i radne navike. U isto vrijeme, klinci će stvarati vlastitim rukama, razvijati maštu te osjećaj za logiku i kreativnost te na zabavan način učiti o oblicima i bojama kao i upoznati nove prijatelje za igru.

O projektu Ri Rock Akademija:

Ri Rock Akademija kao edukativni dio Udruge Ri Rock djeluje od 2020. godine. Akademija je stvorena s idejom razvitka i poboljšanja riječke alternativne scene, a prije svega podrazumijeva jedinstveno mjesto učenja i razvoja inovativnosti. Program je prožet drugačijim, “alternativnim” pristupom, odmakom od klasičnog poučavanja i glazbene teorije, a usmjeren na: glazbenu praksu, samostalno ili grupno stvaralaštvo. Cilj je prije svega pružiti motivaciju i uvid u ljepotu sviranja, umjetnost stvaranja i komuniciranja glazbe, čime se želi potaknuti interes polaznika za kreativno stvaralaštvo, socijalizaciju, te kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Više na: https://www.rirock.hr/rirock-akademija

Prijavite se i pridružite događaju u Palachu te tako; upoznajte s radionicama i mentorima, okušajte se u radu s kreativnim instrumentima te uljepšajte životne trenutke kroz kulturan sadržaj koji nudi Ri Rock Akademija.

(Foto: Ana Krizanec; Klub Palach press)

Kalendar događanja