Nakon skoro tri mjeseca Rijeka konačno opet igra prvenstvenu utakmicu željno iščekujući početak kako bi prikazali rad na priprema i napredak u odnosu na prvi dio sezone. Trener Gračan sveo je to na pozitivnu nervozu i umjereni optimizam.

– Nakon dugih priprema igramo utakmicu i među nama vlada jedna pozitivna nervoza, igrači su svjesni da mogu te se nemamo čega bojati. Respektiramo Zagreb jer to nije više ista momčad već su se pojačali, a mi moramo biti pravi i bez nervoze na terenu te odigrati kvalitetno kako bi ostvarili pozitivan rezultat koji bi nam puno značio u nastavku – rekao je u uvodu Gračan.

Početna jedanaestorka:
Radman – Lazarevski, Ljubović, Čagalj, Yourassowsky – Kreilach, Pamić – Stepčić, Gerc, Križman – Đalović.
Zbog kartoniranih Fernandeza i Štroka te ozlijeđenog Landeke sredina terena morat će doživjeti promjene.

– Morat ćemo napraviti određene promjene jer nam fale igrači koji kreiraju našu igru, no sigurno možemo agresivnošću nadoknaditi izostanke – najavio je trener Stepčića i Gerca iza Đalovića.

Zimske pripreme najbolje je iskoristio Denis Ljubović koji je promoviran u standardnog stopera uz Čaglja.

– Radili smo odlično i fizički i taktički te ukoliko ponovimo utakmicu kao protiv Steaue u Turskoj neće bit  problema. I mi i Zagreb smo se digli tijekom priprema, no idemo na pobjedu bezobzira što će nam faliti Štrok i Fernandez – poručio je Ljubović.

Dodatni optimizam donio je i novi sportski direktor Elvis Brajković koji je uživo gledao Zagreb na posljednjoj provjeri pred Rijeku.

– Svi željno iščekujemo utakmicu i ne sumnjam u dobar rezultat. Snimali smo Zagreb i imamo dobar uvid u njihove mogućnosti – kratak je bio Brajković.

Trenerova dvojba koga još staviti iza Đalovića uz Stepčića i Križmana bila je Gerc ili Čulina, no po svemu sudeći Gračan se odlučio za Gerca.

NK Rijeka - Press konferencija, Gračan, Brajković, Ljubović.– Bliži je Gerc početnom sastavu iz razloga da dobijemo napadačku ravnotežu, ne smijemo staviti previše veznih igrača jer se onda ekipa počinje nesvjesno braniti, a to nam nije cilj. Ne smijemo tražiti neodlučeno jer se tada dogodi poraz, uvijek moraš tražiti najviše. U pripremi utakmice moramo biti oprezni s nekim njihovim igračima i osujetiti opasnost, te prekršaje odmaknuti što dalje od gola – analizirao je Gračan protivnika i opasnost iz prekida preko Vugrineca ali i emitirao pozitivne signale za Rijeku.

– Pokazali smo puno dobrih stvari trijekom priprema i zato vlada umjereni optimizam – zaključio je Gračan.

Momčad je nakon zajedničkog ručka otputovala u Zagreb gdje će održati posljednjih trening prije sutrašnje utakmice.

Putem glasnogovornice Sandre Nešić klub je zahvalio svim klubovima koji su izašli ususret i dali na korištenje travnjake: NK Krk, OŠK Omišalj, Potpićan i Šmrika.

Kalendar događanja

Izložba
  • 29.08. – 19.09.
  • (19:00)

“Splav koja pluta svemirom”: izložba kolektiva IOCOSE o privatnoj kolonizaciji svemira

Talijanski umjetnički kolektiv IOCOSE na riječkoj izložbi predstavlja dva video rada i jednu prostornu instalaciju kojima istražuju NewSpace, pokret usmjeren na istraživanje i kolonizaciju svemira...

Detaljnije

Izložba
  • 05.09. – 28.09.
  • (20:00)

Izložba „Pozdrav s Kostabele“ Milijane Babić u Galeriji O.K.

Izložba riječke multimedijalne umjetnice Milijane Babić „Pozdrav s Kostabele” koja predstavlja seriju participativnih radova nastalih u suradnji s građankama i građanima Rijeke....

Detaljnije

Party
  • 07.09.
  • (20:00)

Proslava pet godina Radija Roža: Veliki party u Palachu

Radio Roža, internetski radio zajednice Udruge Ri Rock, 7. rujna 2024. godine slavi petu godišnjicu svog postojanja!...

Detaljnije

Festival
  • 14.09.
  • (19:30)

Otvorenje 17. Vriska – riječkog sajma knjiga i festivala autora

Očekuje vas večer puna kulturnog uzbuđenja: službeno otvorenje festivala, dodjela prestižne V.B.Z.-ove književne nagrade i koncert Zorana Predina....

Detaljnije

Koncert
  • 18.09.
  • (20:00)

Kultni talijanski bend Sadist u Palachu

Kao zagrijavanje za 11. Dark Circle Fest, u Hrvatsku prvi put dolazi death metal institucija Sadist. Kao predgrupa nastupit će zadarski E.N.D. ...

Detaljnije

Koncert
  • 18.10.
  • (00:00)

Veliki koncert The Black Rooma u Pogonu kulture

Riječki bend The Black Room sprema svoj najveći samostalni koncert na domaćem terenu kojim će promovirati novi album "Future Memories"....

Detaljnije