Gastrofešta

Građanima će se podijeliti:
2000 porcija lignji na mornarski s palentom
150 litara zlatne vrbničke žlahtine
50 metara štrudle od trešanja
 
Za pripremu  2000 porcija lignji na mornarski s palentom iskoristit će se 300 kg lignji, 100 l maslinova ulja, 100 kg palente i 80 litara bijelog vina. Za 50 metara štrudle od trešanja iskoristit će se 120 kg trešanja.
 
Organizatori Gastrofešte su Grad Rijeka, Turistička zajednica Grada Rijeke i ugostitelji grada Rijeke.                 
 
Ugostitelji koji sudjeluju:
Grand hotel Bonavia,  Restoran Municipium, Jadran hoteli d.d., Restoran Zlatna školjka, Blato 1902, Catering As, restoran pub Gric i Guc, Karolina catering, Konoba Tarsa, Slastičarna Kont i Cukerin d.o.o.
 
Sponzori: Plodine d.d. Rijeka, Brodokomerc nova d.o.o. Rijeka, PZ Vrbnik.       

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Lea Stoiljković Medved