NK Rijeka - Hajduk

Vruća atmosfera
 
Koliko god loše zvučao poraz Rijeke u Vinkovcima, okolnosti u kojima se dogodio te isključenje Štroka bacaju pogled na prošlu sezonu. Tada je Rijeka također poražena u Vinkovcima prije jadranskog derbija ali je tjedan dana kasnije na Kantridi Hajduk poražen 2:0 u vrućoj atmosferi nakon prodaje braće Sharbini. Hajduk je također kao i ove sezone prije Kantride remizirao na Poljudu, tada s Interom, proteklog vikenda sa Dinamom. Matko je iznudio dva jedanesterca dok je sigurni izvođač bio Ramon Fernandez za treću uzastopnu pobjedu Rijeke protiv Hajduka na Kantridi.

Nova tradicija

Nenad GračanPhoto: NK RijekaGračanova Rijeka ovoga proljeća imala je važan test svojih mogućnosti koji je položila te Poljud napustila neporažena, bilo je 1:1, a strijelac na kraju susreta bio je Kreilach. Statistike u derbijima ne igraju veliku ulogu, no Rijeka je u posljednjih pet godina uvela novu tradiciju, a ta je da je samo jednom poražena na Kantridi, upisala je čak pet prvenstvenih pobjeda i tri neodlučena rezultata. Dodamo li tome još dvije pobjede u kupu, u finalu i polufinalu, sedam puta slavili su bijeli.

Jadranski derbi Rijeke i Hajduka igra se u nedjelju od 20,05 sati zbog utakmice 1. kola Europa lige između AEK-a i Hajduka.

(Press HNK Rijeka)

Kalendar događanja