Kruh

Ne, poštovana profesorice, mi jedemo jer smo
gladni, a gladni smo jer nemamo što drugo jesti osim pekarskih proizvoda jedne
jedine pekare Vojak i ono malo slatkiša iz automata postavljenih u hodnicima
(ako imate sreće da vam mašina ne pojede novce). Zašto smo mi tako gladni?

Pred nekoliko dana Radio Rijeka objavila je
reportažu o nezadovoljstvu studentskom prehranom – osim na Kampusu. Tamo je
hrana super!

Ali ne znam koje su točno studente oni
anketirali, ili su uopće probali probaviti neskuhane riže biže, ili možda
“kosani odrezak” u ponedjeljak, jer je prethodni petak na meniju bilo
neko meso? Istina, neću biti bezobrazna do kraja, hrana je uglavnom vrlo dobra,
fina, raznolika. Ali kad je ima.

A kad je ima? Ima je, ako ćemo čitati radno
vrijeme, od 11 do 16 sati. Ali hrane ima od 11 do 13.30 otprilike. Ako imate
sreće i predavanje vam završi oko 14 sati, stignete doći na ručak, ali znate
onu latinsku, tko kasni, ostaju mu kosti. Uglavnom samo juha ili poneki
“kosani”. Kolača naravno nema ako zakasnite, ali ima tu jedna kvaka!
Ima kolača, ali ne onih koji se mogu kupiti na x karticu. Ima “prodajnih
kolača” koji koštaju kao dva obroka na x-icu. Ne znam tko kupuje ni jede
te kolače, jer vidim da cijeli tjedan isti čekaju u virtini…

pizzaDakle, zaključiti ću da su svi ovi problemi
nebitni naspram jedine najveće nelogičnosti, a to je radno vrijeme restorana.
Kao što sam rekla, 11 do 16 menza, 13 do 18 pizzerija.

Netko će reći, pa do vam je dosta, što biste
vi, jeli cijeli dan? Da, mi bismo jeli. Budući da je jedini kafić koji je
prodavao sendviče na FF pobjegao glavom bez obzira, ako smo gladni od 8-11 ili
pak 17-20 sati ostaje nam pekara. I sve bi bilo u redu da se zapravo
fakultetska predavanja usklade sa radom menze, jer valjda bi tako kampus trebao
funkcionirati? Kao tijelo gdje svaki organ radi i surađuje. Ali kada ste na
predavanjima od 10 do 17, a sve pauze su 15 minuta između predavanja, teško je
da ćemo se najesti ičega osim praznih misli.

Teško je filozofirati na prazan želudac, pa
stoga ovim putem molim bilo koga tko može poduzeti nešto glede tog
najposebnijeg radnog vremena, neka to i učini. Zagreb ima menze koje rade do 22
sata! Je li to tako teško?

Zamislite kako je sada već restoran Kampus
nefunkcionalan a samo su 2 i pol fakulteta tamo. Kako će biti kada dođe više
fakulteta, i još kojih 200 studenata, žednih i gladnih? Gdje ćemo svi sjediti?
Što ćemo jesti? Tko to zna!

Vrijeme je da se opskrbimo tupperwareima i
kuhamo si ručak večer ranije, jer druge opcije nema.

Kalendar događanja

Izložba
  • 21.11. – 23.11.
  • (21:00)

11. STIFF: izložba “Nit za izlaz” u Galeriji SKC

Izložba obuhvaća radove devet umjetnica i umjetnika koji u različitim medijima, napose digitalnom, temu Bijega problematiziraju kroz pitanja identiteta i osobne slobode....

Detaljnije

Pub kviz
  • 22.11.
  • (20:00)

Pub kviz Filmska potjera s Moranom Zibar

Poznata lovkinja iz popularnog kvizaškog showa "Potjera" svima zainteresiranima pružit će jedinstvenu priliku za testiranje filmskog znanja uz sjajnu zabavu...

Detaljnije

Edukacija
  • 22.11. – 23.11.
  • (11:00)

Dvodnevni masterclass sa scenaristom i producentom Srđanom Anđelićem

Masterclass namijenjen mladim autorima koji žele razviti svoje scenarističke vještine i povezati se s iskusnim filmašima....

Detaljnije

Izložba
  • 25.11.
  • (19:00)

“Kapetan Yugoslavia” Vinka Barića u Galeriji O.K.

U ponedjeljak, 25. studenog u 19 sati, u Galeriji O.K. bit će otvorena izložba „Kapetan Yugoslavia“ splitskog akademskog slikara, crtača stripova i glazbenika Vinka Barića....

Detaljnije

Predstava
  • 30.11.
  • (19:00)

“Alter(n)acija” Ksenije Zec i Une Matije Štalcar Furač u Filodrammatici

Plesno gostovanje Umjetničke organizacije 21:21 koje progovara o zastrašujućoj i invazivnoj brzini kojom tehnologija i digitalizacija utječu na živote mladih...

Detaljnije

Festival
  • 13.12. – 14.12.
  • (20:00)

46. Ri Rock festival u Palachu

I ove godine festival donosi sjajnu kombinaciju mladih talentiranih bendova i afirmiranih izvođača, te dodjelu nagrade Ri Rock Kipić...

Detaljnije