Kazaliste Ivan Zajc / Foto: Goran Grudić

Dogovoreno je da se do kraja sezone, od travnja do lipnja, učenicima iz cijele županije omogući besplatno gledanje triju predstava i to komedije Williama Shakesperarea “San Ivanjske noći”, opere za djecu Brune Bjelinskog “Pčelica Maja” i baleta Ronalda Savkovića “Mozart efekt”.

Projekt će se nastaviti sljedeće sezone kada će djeca od listopada do prosinca moći pogledati još pet predstava. Županija će sufinancirati cijenu ulaznica i u projekt uložiti ukupno 150.000 kuna, dok će škole iz svojih sredstava osigurati prijevoz učenicima do Rijeke.

Po informacijama iz HNK, sve tri predstave do kraja sezone popunjene su za samo nekoliko dana, a interes su iskazale škole iz cijele županije.

Predstave koje se nalaze u programu “(Za)voli kazalište!” odabrane su kako bi bile prihvatljive i razumljive učenicima.

Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog žuapna Vidoje Vujić izrazio je nadu da će se suradnja nastaviti i sljedećih godina, dok je intendantica HNK Nada Matošević Orešković navela je da ova kuća proteklih šest godina dio programa posvećuje mladima stvarajući vlastite predstave za mlade ili dovodeći goste s takvim programima.

Kalendar događanja