Korzo, Gradska uprava

Grad Rijeka izdat će potvrdu kojom se 3. maj u cijelosti oslobađa obveza iz pisama garancije izdanih u korist Grada Rijeke u listopadu 2011. na više od 5 milijuna kuna, što, naglašeno je, ne oslobađa 3. maj od obveze plaćanja komunalne naknade.

Ta dva koorporativna jamstva u Gradu su držali kao polog za dug od komunalne naknade tvornice brodskih motora.

Gradonačelnik je izvijestio da je gradska uprava u siječnju podnijela žalbu na presudu iz prosinca prošle godine, kojom nije prihvaćena tužba Grada Rijeke protiv države zbog sporosti pravosudnog sustava i nastale štete. Tužba je podnijeta još 1999., zbog duljine sudskih sporova u vezi s najmom poslovnih prostora.

Riječka gradska uprava smanjit će početne cijene zakupa dijela poslovnih prostora, odnosno poslovnih prostora koji nisu u zoni najužeg središta grada i za koje je zanimanje manje, rečeno je danas na kolegiju gradonačelnika Vojka Obersnela. Na kolegiju je usvojen novi Prijedlog odluke o zakupu poslovnog prostora, kojim će se, kako je rečeno, povećati proračunske prihode od zakupa gradskih poslovnih prostora – nižom početnom cijenom zakupa, češćim natječajima i drugim mjerama. Po podacima iz gradske uprave, sada je u zakupu 1550 gradskih prostora, a njih 206 ili oko 15 posto nije iznajmljeno.

Kalendar događanja