20. lipnja u Narodnoj čitaonici Gradske knjižnice Rijeka, javnosti je predstavljena nova mrežna stranica http://www.gkr.hr/ koja donosi čitav niz novosti, a sve u cilju povećanja razine kvalitete usluge, na zadovoljstvo korisnika i šire zajednice.

Novosti u online sadržaju GKR svode se na tri dijela. Tu je Magazin, portal o kulturi, knjizi, književnosti, izdavaštvu, kreativnosti, edukaciji i pop kulturi, iza kojeg stoji i želja za pokazivanjem stvaralačkih kapaciteta Knjižnice. Iz knjižnice kažu kako je Magazin maksimalno otvoren za suradnju s autorima različitih profila, iako trenutno nije predviđen budžet za honorare.

Druga novost je nastanak SVeVIDa, digitalne knjižnice stvorene u sklopu projekta AccessIT Plus pod potporom Europske komisije i programa Kultura 2007.- 2013. Sadržaj SVeVIDa prvenstveno prezentira zavičajnu građu Gradske knjižnice Rijeka. Dostupni su cjeloviti radovi za pregledavanje i download, a često se radi o djelima koja su teže dostupna.
Konačno, ono što će posebno veseliti korisnike je i novi online katalog koji je znatno unaprijeđen od dosadašnjeg na svim razinama (vizualnoj, pretraživačkoj, informacijskoj…) pri čemu je najvažnija činjenica da pruža znatno kvalitetnije rezultate pretraživanja, a time i jednostavniji dolazak do traženog djela.

Kako je izgledalo predstavljanje u Narodnoj čitaonici i što je tom prilikom rečeno, doznajte iz priloga:

Kalendar događanja