Krumpire ogulite, začinite vegetom, izrežite na ploške ili četvrtine i stavite peći u pećnicu. Blitvu isperite i skuhajte. Kod blitve valja paziti da ju ubacite u ključajuću vodu na samo 2-3 minute da ne bi bila gnjecava. Nakon te 2-3 minute kuhanja, blitvu procijedite i pustite da se ohladi. Shiitake gljive, koje možete naći u supermarketima, isperite i izrežite na pola ili na trećine, ovisno o veličini. Sitno nasjeckajte luk, češnjak i blitvu, kad se već malo ohladila. Gljive začinite cimetom u prahu. U zagrijanu tavu (ili još bolje wok) dodajte maslaca toliko da luk i češnjak, koje ćemo prve dodati u tavu, plivaju. Razlog tomu je što shiitake gljive upijaju vodu, za razliku od šampinjona koji ju ispuštaju. Nakon par minuta dodajte shiitake i miješajte na srednjoj vatri 10-ak minuta. Dodajte blitvu i vrhnje za kuhanje. Pustite da umak prokuha, isključite vatru i pustite na zagrijanoj podlozi lagano miješajući da se vrhnje ne zalijepi za tavu.

U međuvremenu iz ispečenih krumpira izlijte vruće ulje. Krumpiri se moraju peći s dosta ulja u zagrijanoj pećnici na otprilike 210-220°C. U početku ih prekrijte aluminijskom folijom kako bi sav sok ostao unutra. Nakon otprilike pola sata maknite foliju i pustite ih da se normalno peku, povremeno tresući pleh. Kad su krumpiri gotovi, prelijte ih umakom kojeg smo prethodno napravili i pustite u ugašenoj, ali toploj pećnici još 4-5 minuta. Tu se možete igrati dodajući i sir preko kako bi se rastopio, ili pak zadnjih pet minuta koji komad slanine, no tad nam jelo više ne bi bilo vegetarijansko. Dobar tek!