Fritaja od šparoga, za koju su u svrhu ove akcije korišteni
i dijelovi šparoga koji se inače ne koriste a na način da su ti dijelovi bili
marinirani u mlijeku, pripremala se sa medvjeđim
lukom i pancetom a pripremao ju je vrsni riječki kulinarski majstor Deniz Zembo
zajedno sa svojim suradnicima pa je i to bio dodatni razlog za posjećivanje
ove gastronomske i humanitarne manifestacije. Denizu i njegovim
suradnicima pridružili su se i volonteri Socijalne samoposluge za koju je
prihod od prodaje fritaje bio i namijenjen. Cijena porcije bila je 10 kuna a s obzirom da
je riječ o humanitarnoj akciji, dobrodošli su bili i viši prilozi za porciju
budući da su prikupljena sredstva svakako omogućila ugodnije uskrsne blagdane i
svakodnevicu za one naše sugrađane koji trebaju pomoć Socijalne samoposluge a
koja u Rijeci broji oko 3000 korisnika.
Porcije su prodane u vrlo kratkom vremenu što dodatno pokazuje
kako je Rijeka uvijek raspoložena pomoći onima kojima je pomoć potrebna ali i o
ukusnosti ove proljetne delicije.
Atmosferu sa ove gastro humanitarne akcije kao i kratke
razgovore sa vrsnim riječkim kulinarskim majstorom Denizom Zembom, ali i s volonterkom Socijalne samoposluge
pogledajte u prilogu.
Podijeli na društvenim mrežama