Podijeli na društvenim mrežama
“Rijeka Detox” prva je ovogodišnja manifestacija u sklopu Ri-gastra u organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke, a u tjednu od 7. do 14. travnja bit će organiziran niz radionica, predavanja i kulinarskih događanja. Kroz ovaj će tjedan u petnaestak ugostiteljskih objekata biti pripremana jela od samoniklih biljaka kao što su šparoge i koprive po receptima stručnjaka iz područja medicine i prehrane.
Čitajte dalje
U Rijeci su najfiniji dani u godini oni s predznakom Ri gastro, a jesen je vrijeme da pod svijetla reflektora dođe i lignja, jedna od sedam zvijezda ove manifestacije. Lignje će svoj gastro tjedan u ugostiteljskim objektima Rijeke i okolice imati od 26. listopada do 3. studenog, a manifestacija Ri gastro najavljena je u jednome od njih, restoranu Botela Marina.
Nakon kratkog zimskog odmora i dolaskom proljeća kreće nova Ri gastro sezona. A namirnica koja je zbog svojih detoksikacijskih svojstava najbolja za nove početke svakako je šparoga. Kraljevsko povrće, riznica zdravlja, hrana, lijek i afrodizijak… epiteti su kojima obožavatelji širom svijeta opisuju svoju opčinjenost šparogama, a od pamtivijeka je smatraju simbolom buđenja života i prirode. Šparoga (lat. Asparagus) ubraja se u najstarije samonikle kulture Mediterana, o čijoj ljekovitosti postoje tisućljetni zapisi.
Prilagodba
Podijeli na društvenim mrežama