Ri gastro cooking show održan je
danas na Korzu, gdje su neki od najboljih riječkih chefova prezentirali svoja
umijeća, a građani su mogli kušati zalogaje od bakalara i čokolade te ostale
delicije po simboličnoj cijeni od 10 kuna. I ovoga puta, Ri gastro cooking show
imao je humanitarni karakter pa je tako sav prikupljeni prihod namijenjen
korisnicima Socijalne samoposluge. Humanitarnoj akciji za Socijalnu samoposlugu
pridružio se i zamjenik gradonačelnika Marko Filipović.
Inače, u Ri
gastro – Tjednu bakalara i čokolade sudjeluju: Kuća istarskog pršuta, Restoran
Molo longo, Restoran Botel Marina, Restoran konoba Municipium, Restoran Aerosteak
Grobnik, Konoba Feral, Konoba Blato 1902, Bistro Conca d’oro, Restoran hotela
Continental, Grand hotel Bonavia, Bistro La Rose, Dolce Bolero, Konoba
Nebuloza, Konoba Na kantunu, Stancija Kovačići, Restoran Spagho, Restoran Porto
Grillo, BarBar, Slastičarna Cukerin, Restoran Morčić, Gustolato. Program,
ponuda ugostitelja te tekstovi o namirnicama mogu se pronaći na novoj Internet
stranici manifestacije Ri gastro.
Ri gastro dani događaju se u četiri termina tijekom
godine, s četiri sezonske gastro-teme, a sve s ciljem očuvanja tradicije
prehrane naših starih i njenim vraćanjem na jelovnike domaćinstava i restorana.
Organizaciju potpisuju Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada
Rijeke, u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice.
Podijeli na društvenim mrežama