Boban Štiglić i Andrej Kušeta / Foto press materijal
Tjedan liganja najavili su Ines Boban Štiglić, voditeljica
razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke i Andrej Kušeta,
predstavnik Botela Marina.
Gastro-priča o lignji ide po već dobro uhodanom receptu – na
samom početku ovog finog tjedna, u četvrtak 26. listopada u 11 sati na Trgu
128. brigade HV-a, kreće Gastro Cooking Show, na kojem će dio ugostitelja koji
sudjeluju u manifestaciji predstaviti svoje delicije na temu liganja. Kao i
uvijek, Gastro Cooking Show ima i svoju humanitarnu stranu, pa će se sav prihod
od zalogaja koji će se prodavati po 10,00 kn donirati Socijalnoj samoposluzi.
Nakon takvog svima dostupnog uvoda na Korzu, Ri gastro – Tjedan liganja seli u
ugostiteljske objekte Rijeke i okolice, čiji je popis, kontakte i menije koje
nude tijekom ovog tjedna moguće naći na stranici TZ Rijeka.
Domaće priobalno stanovništvo lignje lovi većinom u
jesensko-zimskom razdoblju, iako ih je tada manje ali su neusporedivo veće i
ukusnije od ljetnih. Uz to, svježa lignja vrlo je zdrava, obiluje visokokvalitetnim
bjelančevinama i mastima, te ostalim vrijednim mikronutrijentima. Lignja je
nezaobilazan dio mediteranskog kulinarstva, s brojnim načinima pripreme, od
sirove i na žaru do pirjane i pržene, a svojim oblikom pogodna je i za
punjenje.
U Ri gastro – Tjednu liganja sudjeluju: Restoran Botel
Marina, Bistro pizzeria Maslina na Zelenom trgu, Konoba Blato, Belgian Beer Café – Brasserie As, Restoran
hotela Continental, Restoran Porto Grillo, Konoba Fiume, Konoba Nebuloza,
Bistro Conca D’Oro, Bistro restoran Kostrenka, Restoran Gardens, Konoba Na
kantunu, Restoran Mladenka, Restoran Molo longo, Bistro La Rose i Konoba
Ribica.
Podijeli na društvenim mrežama