Najprije je na Trgu Republike Hrvatske započela
će podjela friganih riba, ukupno četiri tisuće njih, da bi nešto kasnije bili
spreman kotao bakalara na gulaš uz kojeg je dijeljeno crno vino. Pripremljeno
je ukupno tri tisuće porcija bakalara i tri tisuće čaša vina.
Građanima su se na Gastrofešti pridružili
gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, njegov zamjenik Marko Filipović,
predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, rektorica Sveučilišta prof.dr.sc.
Snježana Prijić Samaržija, direktor Studentskog centra Dinko Jurjević i direktor
TZ grada Rijeke Petar Škarpa.
Gradonačelnik Obersnel ovom je prilikom kazao
kako ni kiša nije mogla spriječiti veliki odaziv građana, te izrazio
zadovoljstvo što se još jedna Gastrofešta uspješno održala u suradnji s
Turističkom zajednicom i Sveučilištem.
Današnju su manifestaciju sponzorirali Plodine
d.d., Brodokomerc Nova d.o.o., PIK Rijeka d.d. i Agrolaguna d.d. koji su za
pripremu bakalara donirali 250 kg bakalara, 150 l maslinovog ulja, 400 kg
krumpira, 40 kg kapule, 10 kg češnjaka i 250 l crnog vina.
Također, građani su na Korzu mogli probati i
kanape sendviče od bakalara na bijelo te žlahtinu Gospoje Toljanić, kojih su
pripremili Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, Radio
Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski te Općina Čavle.
Podijeli na društvenim mrežama