Osim putujuće izložbe, program „Bauhaus 100“ uključuje i kratke eksperimentalne filmove samih velikana Bauhausa iz 1920-ih godina, gostovanja međunarodnih stručnjaka za Bauhaus te okrugli stol koji će povezati školu Bauhausa s međuratnom arhitekturom moderne.

Bauhaus je međunarodna škola za arhitekturu i primijenjenu umjetnost koju su pohađali studenti iz raznih dijelova Europe i Azije, a koja je djelovala u Njemačkoj od 1919. do 1933. godine. Studente se rijetko diskriminiralo na temelju njihova spola, rase, roda ili vjeroispovijesti. Ta je društvena otvorenost bila jedan od razloga zbog koje su nacisti 1933. zatvorili školu, a mnogi njezini članovi su emigrirali u inozemstvo prenoseći ideje i duh Bauhausa diljem svijeta.

Nakon otvaranja izložbe prikazan je film “Trump, anamtomija jednog čovjeka”, redatelja Frederica Mitterranda.

Ovogodišnji History Film Festival, festival povijesnih dokumentarnih filmova, na programu je do 14. rujna. U konkurenciji za nagrade prikazat će se 30 filmova, a u međunarodnom žiriju su Tiha K. Gudac, Ingebrog Fulepp, Anna Ferens, Greg Fox i Ksenjia Zubković. Na festival je pristiglo 140 filmova iz 38 zemalja. Raspored projekcija dostupan je na portalu History Film Festivala.