Ana Smokrović studirala je kulturalne studije u Rijeci, a zatim magistrirala rodne studije u Budimpešti. Sve to vodilo ju je ka spoznaji kritičkog promišljanja društva i okoline.
Zatim ju je po povratku iz Budimpešte počela zanimati hrana, koja čini vrlo važan segment društva i kulture. Nakon godina provedenih na fakultetu, što kao studentica, a dio kao asistentica na Filozofskom fakultetu u Rijeci, shvatila je, kaže, kako joj je dosta teoretiziranja te odlučila svoje interese i znanje pretočiti u praksu.
Svoje znanje o poljoprivredi i uzgoju raznih biljaka, kao i njihovoj pripremi, spoznala je kroz brojne radionice i tečajeve, ali najviše kao šegrt jedne gospođe iz okolice Rijeke.
U nedostatku vlastite obradive površine, Ana je svoju njivu u Klani od 500 metara kvadratnih uzela u najam, gdje sada uzgaja povrće koje prodaje u dvije manje lokalne trgovine. Uz to Ana nudi usluge vrtlarskih i kuharskih radionica, a piše i jako dobro posjećen blog – Anino povrće.
U prilogu pogledajte zašto je Ana odabrala poljoprivredu za svoje zanimanje te čime se zapravo bavi ova mlada entuzijastica.
Podijeli na društvenim mrežama