U 9 sati, na Trgu Republike Hrvatske započet će podjela
frigane ribe, dok će u 10.30 sati na Korzu započeti podjela bakalara na gulaš
te prigodnih blagdanskih slastica.
U 10.30 sati, građanima će se na Gastrofešti pridružiti
gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, rektorica Sveučilišta prof.dr.sc. Snježana
Prijić Samaržija, direktor Studentskog centra Dinko Jurjević i direktor TZ Petar Škarpa sa suradnicima.
Bakalar na gulaš pripremat će Studentski centar Rijeka, a
slastice je pripremila slastičarna CaoCacao. Srdelice je osigurala tvrtka Ugor
d.o.o., a uslugu pripreme i friganja pružit će MP Stina d.o.o.
Na Gastrofešti će biti podijeljeno oko 4000 porcija friganih
ribica, 3000 porcija bakalara na gulaš, 3000 čaša crnoga vina te 700 porcija
slatkih zalogaja.
Sponzori ovogodišnje manifestacije su: Plodine d.d.,
Brodokomerc Nova d.o.o., Mlinar d.d., slastičarna CaoCacao, Jamnica d.d. i Tia partner d.o.o. Za pripremu bakalara sponzori su donirali 250
kg bakalara, 150 l maslinovog ulja, 400 kg krumpira, 40 kg kapule, 10 kg
češnjaka, 250 l crnog vina.
Uz navedeno, na Korzu ispred, Gradske čitaonice, u 11 sati,
započet će i podjela ukupno 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo, 3000
čaša žlahtine Gospoja Toljanić, a ovu donaciju i pripremu su omogućili: Vinotel
Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, Radio Korzo, Agencija za
marketing VJ Primorski, te Općina Čavle.
Podijeli na društvenim mrežama