Carne...al verde?

Dakle,
sastojci su:

  • luk i češnjak
  • brokula (zamrznuta)
  • tikvice (svježe!)
  • rukola (iliti rikola, rikula, ali standardno – riga)
  • kiseli kupus (rezani)
  • mljeveno meso

Neizostavna je prva točka kojom počinje veliki broj
recepata – propržite luk i češnjak na ulju. Gotovo istovremeno kad dodajete luk
i češnjak na tavu, dodajte i tanko narezanu (~ 0,5 cm) tikvicu. Dijelove
tikvice položite na tavu, pritom ne zaboravite paziti da tikvice ne izgore.
Predlažem da sve to pržite na srednjoj vatri. Kad tikvice poprime zlatnu boju i
budu mekane na ubod, dodajte i mljeveno meso. Mljevenom mesu ne treba puno kako
bi se pripremilo, a za to vrijeme pomiješat će se sa slatkoćom tikvice.
Zamrznutu brokulu, koju ste prethodno kuhali u slanoj vodi 3-4 minute,
procijedite i dodajte u tavu onda kad vidite da je meso gotovo. To ćete sve
skupa još minutu miješati, nakon čega dodajete kiseli kupus. S kupusom nemojte
pretjerati! Dobar je kad ga stavite malo, tek toliko da zaintrigira kušače (pod
pretpostavkom da ne kuhate samo za sebe), ali previše kupusa može ugušiti okuse
ostalog povrća. Sve to prebacite u zdjelu koju ste prethodno obložili rukolom.
Gorkast okus rukole također je zanimljiv dodatak ovakvom spoju okusa, no
nemojte ju ubacivati u tavu jer nije pogodna za termičku obradu.

Dobar
tek!

Oznake