Čim završi vladavina srdela, na njihovo mjesto uskaču nove
zvijezde – 8. lipnja kreće Tjedan trešanja. Najukusnija je sredinom lipnja,
upravo u vrijeme proslave sv. Vida, zaštitnika grada Rijeke, a slatke zalogaje
od trešnje moći će se isprobati na biranim lokacijama sve do 15. lipnja.
Najfinija najava za ova dva gastro tjedna i ovoga će puta
biti Gourmet priča na kojoj će ugostitelji predstaviti dio svoje ponude na temu
srdele i trešnje, a održat će se 1. lipnja od 18 do 19.30 sati ispred zgrade
HNK Ivana pl. Zajca. Za glazbenu podlogu pobrinut će se muška klapa Flumen i
ženska klapa Vidulice. Zalogaji će se prodavati po cijeni od 10 kn, a sav
prihod od prodaje delicija bit će doniran Socijalnoj samoposluzi. Nakon Gourmet
priče, u 19.30 sati, slijedi Molièrova komedija „Mizantrop“ u izvedbi članova
Hrvatske drame HNK Ivan pl. Zajca.
U Ri gastro – Tjednu šparoga sudjeluju: Bar Bar, Restoran
Aerosteak, Bistro restoran Kostrenka, Bistro pizzeria Maslina na Zelenom trgu,
Bistro Placa 51, Bistro La Rose, Konoba Blato, Belgian Beer Café – Brasserie
As, Restoran hotela Continental, Konoba Feral, Restoran Gardens, Restoran Porto
Grillo, À la carte Restaurant Kamov, Konoba Na kantunu, Restoran Mladenka,
Restoran konoba Municipium, Restoran Botel Marina, Restoran Morčić, Restoran
Ronjgi, Konoba Tarsa, Restoran Dina,
Restoran Molo longo, Konoba Ribica te Udruga vinara Žlahtina (Vinarija
Pavlomir, PZ Vrbnik, Vinarija Katunar, Vinarija Šipun, Vinarija Nada, Vinarija
Toljanić).
Odaberite svoje omiljeno mjesto (ili njih više) gdje ćete
uživati u srdelama i trešnjama i – u slast!
Meniji ugostitelja koji
sudjeluju u Ri gastro – Srdela je
IN i Tjednu trešanja dostupni su na stranici Turističke zajednice grada Rijeke.
Podijeli na društvenim mrežama