Gourmet priča Opatijske rivijere i Rijeke

Prva
se održala 29. svibnja u sklopu manifestacije Gourmet priča Opatijske rivijere i Rijeke ispred,
u foyeru i na terasi HNK Ivana pl. Zajca, kao najbolji uvod u hvaljenu operu
„Don Giovanni“. Događanje je
privuklo veliki broj posjetitelja kazališta i ostalih Riječana, ljubitelja
finih zalogaja. Uz glazbenu podlogu dua Alba&Leo, posjetitelji su
isprobavali delicije u izvedbi 12 restorana i konoba. Gourmet priča Opatijske
rivijere i Rijeke traje još do 11. lipnja, a u sklopu tog događanja moguće je
po prigodnim cijenama kušati vrhunske gurmanske specijalitete u 70-tak
restorana i konoba Opatijske rivijere i Rijeke. Raznolika jela mediteranske
kuhinje prate i vrhunska kvarnerska vina, a neki dani manifestacije tematski su
posvećeni određenim namirnicama.

Tako su, primjerice, utorci rezervirani za
kvarnerske menije po popularnoj cijeni od 100 kuna po osobi, dok je svaki
četvrtak u znaku čuvenog kvarnerskog škampa. Četvrtkom će vas šefovi kuhinje
iznenaditi i posebnim, maštovitim jelima s autohtonim namirnicama poput divljih
šparoga ili lovranskih trešanja.