Na repertoaru su nam jaja punjena, za promjenu, patéom od tunjevine, žumanjka i
majoneze.
Korak
1:
Skuhajte jaja. Neka se kuhaju otprilike 8-10 minuta kako bi se žumanjak lijepo stvrdnuo.
Korak
2:
Pustite jaja da se ohlade na sobnoj temperaturi (otprilike sat vremena), nakon
čega ih možete staviti u hladnjak na još sat vremena. To nam je bitno jer će se
žumanjak više stvrdnuti i bit će ga lakše odvojiti od bjelanjka.
Korak
3:
Hladna jaja odvojite od ljuske, te ih vertikalno prerežite po sredini.
Korak
4:
Izvađene žumanjke stavite u zdjelicu i zgnječite viljuškom. Na njih dodajte
tunjevinu zajedno s uljem iz konzerve i majonezu. Na početku stavite malo
majoneze i dodavajte po potrebi. Sol nije potrebna jer je tunjevina slana.
Korak
5:
Smjesu miješajte i gnječite viljuškom dok ne dobije gustoću kakvog namaza, paštete.
Korak
6:
Patéom popunite rupe u kojima
je bio žumanjak.
Ostatak namaza možete staviti u manju zdjelicu i
mazati na prepečenac ili tost.
Savjet: Jaja možete skuhati dan prije i ostaviti ih
u hladnjaku tijekom noći, tako da ne morate čekati dva sata da se ohlade
ukoliko uskoro očekujete goste.
Dobar
tek!
Podijeli na društvenim mrežama