Na riječkoj Gastrofešti povodom Dana sv. Vida građanima je podijeljeno oko 2000 porcija liganja na mornarski s palentom, a uz konkretan obrok, tu su bili i deserti: Jadran hoteli d.d. sladokuscima su poklonili 1500 porcija štrudle od trešanja, a PIK d.d. 300 muffina s trešnjama.

Tradicionalna Gastrofešta održana je danas na Trgu 128.
brigade Hrvatske vojske i na Korzu, a za građane su je organizirali Grad Rijeka
i Turistička zajednica grada Rijeke, u suradnji s riječkim ugostiteljima i
sponzorima.

Ove godine, u pripremi hrane sudjelovali su Grand Hotel
Bonavia, restoran Morčić i restoran Zlatna školjka Conca d’oro, uz sponzorstvo
Plodina d.d. Rijeka i Brodokomerc Nove d.o.o. koji su za ovu prigodu osigurali
300 kilograma liganja, 100 litara maslinovog ulja i 100 kilograma palente.

Uz brojne Riječane i posjetitelje našega grada, događaju su
prisustvovali i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i zamjenik gradonačelnika
Rijeke Marko Filipović, koji su Riječanima čestitali Dan grada.