Riječki “trbuh grada” od danas je bogatiji za
trešnje, a sezonsko voće poput jagoda, breskvi, nektarina i marelica idealno je
za voćne salate, zdrave napitke ili za kolače, poručila nam je gospođa sa
štanda. Ovih se dana očekuje i dolazak šumskoga voća.
Pomidori, paprike, krumpiri i kupus na tržnici se mogu naći
u svako godišnje doba pa tako i ovih dana, ali svibanj je posebno rezerviran za
šparoge. Kako kaže gospođa Nada Grdić, ova zdrava namirnica može se pripremati
na razne načine, a najjednostavnije je od šparoga napraviti fritaju ili salatu.
Novost na tržnici su paski, mladice češnjaka, koje se
pripremaju na jednak način kao i šparoge te čičoke, divlji krumpir zdrav za
organizam jer regulira šećer u krvi i probavu.
Također, na riječkoj se tržnici mogu naći i rotkvice, mladi
luk, mlada mrkva, mladi kupus i kelj te mlada cikla, što je specifično povrće
za ovo doba godine.
Uvijek svježe, tu su i salate – matovilac, riga, salatina i
radić, a od svega ovoga može se napraviti i zdravi “zeleni miks”.
Podijeli na društvenim mrežama