Deset je riječkih ugostitelja danas na Korzu prezentiralo svoje umijeće u spravljanju dvije namirnice – srdele i trešnje, i na taj su način najbolje najavili što nas od 5. do 12. lipnja očekuje u njihovim restoranima i konobama u sklopu manifestacije Ri gastro – Srdela je IN i Tjedan trešanja. Građanima je ponuđen na degustaciju cijeli niz delicija, a sve navedeno će se moći, uz niz drugih specijaliteta, isprobati po popularnim cijenama u njihovim objektima u tjednu koji slijedi.

Zovu je miljenicom ribara, kraljicom mora, a živi je i plivajući dokaz da namirnice ne moraju biti skupe da bi bile zdrave. Srdela na menije ugostitelja Rijeke i okolice uskače od 24. do 31. svibnja, koji će nam u tjedan dana pokazati svu raskoš finih kreacija na temu ove male ali vrijedne ribe.

Za sam početak Ri gastro – Srdela je IN tjedna, očekuje nas još jedan Gastro Cooking Show, u ovom svom izdanju pojačan i Gourmet pričom Opatijske rivijere i Rijeke. U prekrasnom ambijentu ispred HNK Ivana pl. Zajca, ove će se dvije gastronomske priče spojiti u jednu i svima prisutnima ponuditi cijeli niz finih, autohtonih, mirisnih zalogaja. Prodaja zalogaja će, kao i do sada, biti humanitarnog karaktera. Za zvučnu podlogu zadužen je duo Alba&Leo, a nakon degustiranja kvarnerskih delicija, HNK Ivana pl. Zajca zove na premijeru predstave „Gala balet“ s najljepšim ulomcima klasičnog i suvremenog repertoara.

Ri gastro – Srdela je IN nakon ovakvog finog uvoda seli u restorane i konobe, a Gourmet priča Opatijske rivijere i Rijeke nastavlja se sve do 19. lipnja u 70-tak ugostiteljskih objekata Opatijske rivijere i Rijeke gdje će po prigodnim cijenama biti moguće kušati vrhunske gurmanske specijalitete.

A čim završi vladavina srdela, na njihovo mjesto uskaču nove zvijezde – 31. svibnja kreće Ri gastro – Tjedan trešanja!