U petak, 22. prosinca, povodom predstojećeg Badnjaka, na Trgu Republike Hrvatske i na Korzu, održala se tradicionalna Gastrofešta, u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, a u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i brojnim sponzorima.

Gastrofešta je započela na Trgu Republike Hrvatske podjelom
frigane ribe, dok su na Korzu građanima Rijeke mogli probati bakalar na gulaš i
prigodne blagdanske slastice. Bakalar na gulaš pripremio je Studentski centar
Rijeka, a slastice je pripremila slastičarna CaoCacao. Srdelice je osigurala
tvrtka Ugor d.o.o., a uslugu pripreme i friganja pružila je MP Stina d.o.o.

U petak, 22. prosinca, povodom predstojećeg Badnjaka, na Trgu Republike Hrvatske i na Korzu, održala se tradicionalna Gastrofešta, u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, a u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i brojnim sponzorima.Na Gastrofešti je ukupno podijeljeno oko 4000 porcija
friganih ribica, 3000 porcija bakalara na gulaš, 3000 čaša crnoga vina te 700
porcija slatkih zalogaja. Sponzori ovogodišnje manifestacije su: Plodine d.d.,
Brodokomerc Nova d.o.o., Mlinar d.d., slastičarna CaoCacao, Jamnica d.d. i Tia
partner d.o.o.

Za pripremu bakalara sponzori su donirali 250 kg bakalara,
150 l maslinovog ulja, 400 kg krumpira, 40 kg kapule, 10 kg češnjaka, 250 l
crnog vina.

Uz navedeno, na Korzu ispred, Gradske čitaonice, podijeljeno
je još 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo, 3000 čaša žlahtine Gospoja
Toljanić, a ovu donaciju i pripremu su omogućili Vinotel Gospoja iz Vrbnika,
Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski
i Općina Čavle.