Gastrofešta je započela na Trgu Republike Hrvatske podjelom
frigane ribe, dok su na Korzu građanima Rijeke mogli probati bakalar na gulaš i
prigodne blagdanske slastice. Bakalar na gulaš pripremio je Studentski centar
Rijeka, a slastice je pripremila slastičarna CaoCacao. Srdelice je osigurala
tvrtka Ugor d.o.o., a uslugu pripreme i friganja pružila je MP Stina d.o.o.
Na Gastrofešti je ukupno podijeljeno oko 4000 porcija
friganih ribica, 3000 porcija bakalara na gulaš, 3000 čaša crnoga vina te 700
porcija slatkih zalogaja. Sponzori ovogodišnje manifestacije su: Plodine d.d.,
Brodokomerc Nova d.o.o., Mlinar d.d., slastičarna CaoCacao, Jamnica d.d. i Tia
partner d.o.o.
Za pripremu bakalara sponzori su donirali 250 kg bakalara,
150 l maslinovog ulja, 400 kg krumpira, 40 kg kapule, 10 kg češnjaka, 250 l
crnog vina.
Uz navedeno, na Korzu ispred, Gradske čitaonice, podijeljeno
je još 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo, 3000 čaša žlahtine Gospoja
Toljanić, a ovu donaciju i pripremu su omogućili Vinotel Gospoja iz Vrbnika,
Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski
i Općina Čavle.
Podijeli na društvenim mrežama