Građanima će se podijeliti:
2000 porcija lignji na mornarski s palentom
150 litara zlatne vrbničke žlahtine
50 metara štrudle od trešanja
Za pripremu 2000 porcija lignji na mornarski s palentom iskoristit će se 300 kg lignji, 100 l maslinova ulja, 100 kg palente i 80 litara bijelog vina. Za 50 metara štrudle od trešanja iskoristit će se 120 kg trešanja.
Organizatori Gastrofešte su Grad Rijeka, Turistička zajednica Grada Rijeke i ugostitelji grada Rijeke.
Ugostitelji koji sudjeluju:
Grand hotel Bonavia, Restoran Municipium, Jadran hoteli d.d., Restoran Zlatna školjka, Blato 1902, Catering As, restoran pub Gric i Guc, Karolina catering, Konoba Tarsa, Slastičarna Kont i Cukerin d.o.o.
Sponzori: Plodine d.d. Rijeka, Brodokomerc nova d.o.o. Rijeka, PZ Vrbnik.
Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Lea Stoiljković Medved
Podijeli na društvenim mrežama