Dva
fina Ri gastro tjedna prigodno su najavljena u Cacao Coffee & Sweets
Baru, a programe i gastro ponudu predstavili su voditeljica
razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke Ines Boban Štiglić, šef
kuhinje Cacao Coffee & Sweets Bara Moreno de Bartoli, vlasnik
restorana A modo mio Ivan Stanišić te koordinatorica projekta Ri gastro Tatjana
Babić Tomić.

Oni
koji više preferiraju šparoge, trešnje, srdelice, smokve i lignje, ostatak
zvijezdi Ri gastra, imali su priliku uživati u tim delicijama tijekom godine,
ali kako je Ri gastro neprekidan krug, dolaskom sezone svake namirnice i oni će
ponovno doći na svoje. Do tada će nam Tjedan čokolade i Tjedan bakalara
ponuditi jako puno dobre hrane, do sada najveći broj gastronomskih radionica za
velike i male u KuHarmoniji i Cacao Coffee & Sweets Baru, druženje uz
knjigu u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka i kao vrhunac 12.
prosinca Gourmet priču ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca. Ova gastro-priča će
kao i uvijek do sada okupiti brojne ugostitelje koji će za simboličan iznos
nuditi slasne zalogaje, a cilj je ponovno prikupljanje pomoći za Socijalnu
samoposlugu. Domaćini iz Zajca nakon uživanja u iću i piću pozivaju na
Simfonijski koncert Bartók – Debussy – Beethoven. U slast!

U
Ri gastro – Tjednu čokolade / Tjednu bakalara sudjeluju: Bistro A modo mio,
Restoran Aerosteak, Bistro Conca d’Oro, Bistro La Rose, À la carte Restaurant
Kamov, Konoba Blato, Konoba Feral, Konoba Nebuloza, Konoba Na kantunu, Bistro
pizzeria Maslina na zelenom trgu, Restoran hotela Continental, Bar Bar, Belgian
Beer Café – Brasserie As, Restoran konoba Municipium, Restoran Botel Marina,
Restoran Morčić, Konoba Tarsa, Bistro Placa 51, Bistro Mornar, Restoran Porto
Grillo, Konoba Borik, Bistro slastičarna Cukerin, Ebba’s Cuisine, Gelateria
Corso, Restoran Ronjgi, Bistro Kostrenka, Ristorante Spagho i Cacao Coffe &
Sweets Bar, Konoba Fiume, Restoran Bevanda, uz gastro partnere KuHarmoniju,
Gospoju PZ i Croatian Choco Concept.

                                            

 


7 namirnica – 7 dana – 7 Ri gastra ▪ U 2016. godini Ri gastro dani održavaju se
u sedam termina i svaka od odabranih sezonskih namirnica zvijezda je u svojih
tjedan dana – šparoge, srdele, trešnje, smokve, lignje, bakalar i čokolada.
Ugostitelji grada Rijeke i okolice u tih će 7 prigoda u trajanju od 7 dana
pokazati svu raskoš zadanih 7 namirnica, njihovu uporabnu vrijednost,
maštovitost u pripremi, tradicionalne i posve nove recepte te cijelu paletu
finih okusa koji potječu od samo jedne, male, ali beskonačno vrijedne sezonske
namirnice.

Primarni
cilj manifestacije Ri gastro bio je i ostao očuvanje tradicije prehrane naših
starih i njeno vraćanje na jelovnike domaćinstava i restorana. Organizaciju
potpisuju Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke, u suradnji
s ugostiteljima Rijeke i okolice te Turističke zajednice Općine Viškovo.

 

PROGRAM

2.-9.12.
Čokoladne radionice, Cacao Coffee & Sweets Bar

Dječja
slatka radionica, od 9.30 do 10.30 sati

Sljubljivanje
čokolade s vinom, rumom i raznim likerima, od 20.30 do 21.30 sati

broj
mjesta je ograničen

rezervacije
i najave na 091 202 06 30

 

Radionice
u KuHarmoniji

3.12.
Guilt Free Chocolate, veganske slastice od čokolade, od 18 do 20 sati

cijena:
270,00 kn

5.-7.12.
Čokoladna čarolija, dvodnevni slastičarski tečaj, od 18 do 20 sati

cijena:
530,00 kn

10.12.
Bakalarije, delicije od bakalara, od 10 do 13 sati

cijena:
350,00 kn

prijave
na broj 091 581 9589 / info@kuharmonija.com
/ www.kuharmonija.com

 

6.12.
O knjizi Xocoatl – priča o čokoladi, radionica za djecu od 4 do 6
godina, GKR Dječji odjel Stribor, u 10 sati

broj
mjesta je ograničen

prijave
na e-mail: programi@gkri.hr ili na
telefon 211-573

 

12.12.
Gourmet priča, degustacija kvarnerskih delicija uz vino Vrbnička žlahtina
Toljanić Gospoja PZ, ispred HNK Ivana pl. Zajca (u slučaju lošeg vremena u HNK
Ivana pl. Zajca), od 18.30 do 20 sati

1 kupon
/ zalogaj: 10,00 kn

sav
prihod namijenjen je korisnicima Socijalne samoposluge

Simfonijski
koncert Debussy – Bartók– Beethoven, HNK Ivana pl. Zajca, u 20 sati

Dirigent:
Tibor Bogányi i polaznici dirigentskog master-class programa Tibora Bogányija

Na
programu:

Claude
Debussy: Preludij za poslijepodne jednog fauna

Béla
Bartók: Plesna suita

Ludwig van
Beethoven: 5. simfonija