Zdrava hrana

Kako se
provode higijenski standardi u restoranu te kakva je kvaliteta namirnica?

Što se
tiče higijene, ona je na vrlo visokom nivou počevši od same čistoće kuhinje pa
sve do skladištenja i pripremanja namirnica. Svi kuhari imaju položen
higijenski minimum. Valjalo bi još naglasiti da smo među vodećim objektima u
Hrvatskoj koji uspješno provode HACCP sustav.

Namirnice
koje mi spravljamo u našoj kuhinji prolaze rigorozne kontrole što kod dobavljača,
što kod nas u samom objektu  prije same
pripreme ili skladištenja koje se vrši u visoko kvalitetnim prostorijama i
komorama opremljenima najsuvremenijom tehnologijom.

Tko sastavlja i tko propisuje
meni u restoranu? Hoće li se mijenjati?
Jelovnik sastavlja uglavnom šef kuhinje i u skorašnje se vrijeme ne bi trebao
mijenjati.
Takav jelovnik propisuje Ministarstvo zdravstva u suradnji sa Studentskim centrom
Rijeka. Sličan jelovnik imaju i drugi studentski centri u Hrvatskoj.

Prema anketi koju je
napravilo Sveučilište, restoran Kampus je ocijenjen s ocjenom dobar? Kako to
komentirate?

S obzirom koliko dnevno ljudi konzumira obrok u našem objektu, to je i više
nego zadovoljavajuća ocjena. Treba imati na umu činjenicu da ovo nije restoran
kao svi ostali. Ovo je  restoran u kojem
dnevno prođe oko tisuću studenata te se s tim treba računati kada se govori o
nedostatcima. Što se tiče nas, mi ćemo se i nadalje truditi opravdati
povjerenje studenata.

Studenti se često žale na
hladna jela, oni koji dođu pred kraj rada linije imaju vrlo oskudan izbor?

Što
se tiče hladnih jela treba uzeti u obzir da nisu uvijek kuhari krivi za ta
hladna jela, jer i  pojedini studenti ne
pripremaju novce na blagajnama na vrijeme te na taj način stvore gužvu, i tako
se jelo dodatno ohladi prije konzumacije. U slučaju da se to nekome desi neka
slobodno donese hladno jelo i biti će mu zamijenjeno novim. S oskudnim izborom
se ne bih složio jer se uvijek nešto može pronaći za studente koji nisu jako
izbirljivi, a treba naglasiti i to kako se približava kraj rada linije, tako se
i neka pojedina jela povlače iz opticaja, što radi isteka zaliha ili radi količine
hrane koje ima u većem broju i primarnija je za potrošiti, u suprotnom slučaju
bi se bacila.

Mnogi studenti su
primijetili kako je primjerice hrana spravljena za učesnike nedavno održane
CARNET- konferencije bila na visokoj razini, što nije slučaj sa studentskim
menijem? Kako to komentirate?

Treba
uzeti u obzir da je CARNET grupa imala svoj jelovnik kojeg smo mi spravljali, a
kojeg su oni propisali. Neka od pojedinih jela i sami studenti su imali prilike
kušati. Mi svako jelo uvijek radimo na visokoj razini kako nam je i propisano,
no još treba i napomenuti da su to dnevno velike količine hrane i ne može se
uvijek na svaku namirnicu sto posto obratiti pažnja, pa zbog toga dolazi do
malih kikseva, te stoga molimo studente za razumijevanje.

Ima li prostora za napredak u samoj kuhinji?
Prostora za napredak uvijek ima i mi ćemo se potruditi da to i dokažemo u
skorašnje vrijeme. Isto tako, ankete koje su provode o kvaliteti prehrane u
Kampusu ukazati će nam na nedostatke koje treba otkloniti.

Kalendar događanja

Izložba
  • 06.03. – 27.03.
  • (19:00)

Moje, tvoje naše: (Ne)ukroćeno more u Galeriji Filodrammatica

Premijerno predstavljanje novih produkcija autora Igora Eškinje, Robertine Šebjanič, Silvija Vujičića i Mire Romana, nastalih u okviru MADE IN Platforme....

Detaljnije

Izložba
  • 08.03. – 15.03.
  • (12:00)

Izložba „Fotografkinje 2025.“ u Galeriji Principij

Natječajna izložna povodom Međunarodnog dana žena koju će otvoriti legendarna i ugledna fotografkinja Slavka Pavić, počasna članica Fotokluba Rijeka....

Detaljnije

Razgovor
  • 09.03. – 10.03.
  • (20:00)

Joshua Oppenheimer, jedan od najvećih dokumentarista današnjice, u Art-kinu i Zajcu

Ulaz na Oppenheimerov filmski program u Art-kinu u cijelosti je slobodan za studente i studentice te za članove i članice Filmskog kluba Art-kina...

Detaljnije

Književni susret
  • 11.03.
  • (17:00)

Predstavljanje romana “Sigurna kuća” Marine Vujčić

Književni susret s Marinom Vujčić i predstavljanje romana “Sigurna kuća”, uz okrugli stol udruge SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava...

Detaljnije

Koncert
  • 14.03.
  • (21:00)

Legendarni thrash/death metal utemeljitelji, bend Master, prvi put u Rijeci

Kao podrška Masteru nastupit će grindcore mašina pod nazivom King Parrot, a večer otvoriti mlade riječke snage Morska Bolest...

Detaljnije

Koncert
  • 22.03.
  • (20:00)

Kryn u Pogonu kulture promovira album „Risset“

Pridružite se Krynu na ovom emotivnom putovanju i dopustite da “Risset” bude zvučna kulisa vaših borbi, promišljanja i konačno, vaših pobjeda!...

Detaljnije