U sklopu programa Performativna kuhinja, u konobi Fiume na riječkoj tržnici u nedjelju, 4. ožujka, pod vodstvom masterchefice Srđane Jevtić, svoje nacionalne specijalitete pred publikom su kuhali i besplatno dijelili glumci predstave „Gorski divovi“. Kuhanjem talijanskih, mađarskih albanskih, slovenskih i njemačkih jela, lokalnu zajednicu upoznali su i s kulturom iz koje dolaze.

Performativna kuhinja dio je projekta (Re)discovering Europe
/ Ponovno otkrivanje Europe, prvog projekta izravne suradnje EPK – Rijeka 2020
i HNK Ivana pl. Zajca. Vođena je idejom da kuhinjje često pomiruju razlike i
napetosti koje postoje u polju političke reprezentacije. U njima se bez
problema miješa i koegzistira ono što je u političkoj sferi odvojeno i
suprotstavljeno.

Za građane su kuhali: Valentina Banci, Mirko Soldano, Anikó
Kiss, Giuseppe Nicodemo, Daniel Dan Malalan, Xhevdet Jashari, Mauro Malinverno,
Boris Kučov, Fisnik Zeqiri, Doroteja Nadrah, Richard Hladik, Silvia Török i
Ivna Bruck.