Frigane i punjenje lignje, mediteranski njoki sa šugom od
liganja, pite i sirupi od smokava … samo su dio mirisnih porcija koje su se
mogle kupiti po simboličnoj cijeni od 10 kuna. Bonovi za kupnju slatkih i
slanih specijaliteta riječkih chefova prodavali su se na štandu Socijalne samoposluge kojoj će
se doniran sav prikupljeni novac.
Humanitarnoj akciji za Socijalnu samoposlugu pridružio se
gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, koji je riječkim chefovima pomogao u
spravljanju jela.
Gastro Cooking Show koji se održava u sklopu Ri gastro dana
prigoda je kada kuhari izlaze iz svojih kuhinja i svoje umijeće prezentiraju
svima koji se u tom trenutku nađu u velikoj kuhaoni na otvorenom – na Korzu ili
ispred HNK Ivana pl. Zajca. Specijaliteti koji su se danas kuhali na Korzu samo
su mali dio svega onoga što se nudi u riječkim ugostiteljskim objektima,
partnerima ove manifestacije.
Ri gastro dani odvijaju se u četiri termina tijekom godine
sa oko desetak različitih gastro događaja. Cilj ovih gastro manifestacija u
riječkim ugostiteljskim objektima je očuvanje tradicije mediteranske prehrane
kao i njena promocija.
Organizaciju potpisuju Turistička zajednica grada Rijeke uz
potporu Grada Rijeke, u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice: Bistro A
modo mio, Restoran Aerosteak, Bistro Conca d’Oro, Bistro La Rose, À la carte
Restaurant Kamov, Konoba Blato, Konoba Feral, Konoba Nebuloza, Konoba Na
kantunu, Restaurant Molo longo, Bistro pizzeria Maslina na zelenom trgu,
Restoran hotela Continental, Bar Bar, Belgian Beer Café – Brasserie As,
Restoran konoba Municipium, Restoran Botel Marina, Restoran Morčić, Konoba
Tarsa, Bistro Placa 51, Bistro Mornar, Restoran Porto Grillo, Konoba Borik,
Bistro slastičarna Cukerin, Ebba’s Cuisine, Gelateria Corso, Restoran Ronjgi,
Bistro Kostrenka, Ristorante Spagho i Cacao Coffe & Sweets
Bar.
Podijeli na društvenim mrežama