Gastrofešti su se pridružili i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel,
dogradonačelnici Miroslav Matešić i Marko Filipović, rektor Sveučilišta Pero Lučin te direktor TZ Petar Škarpa sa suradnicima.
Podijeljeno oko 4000 porcija friganih ribica, 3000 porcija bakalara na gulaš,
3500 čaša crnoga vina te oko 60 kilograma fritula. Sponzori ovogodišnje
manifestacije su: Plodine d.d., Brodokomerc Nova d.o.o., Mlinar d.d., Iločki
podrumi, Vinarija Pavlomir i vinarija  Antun Katunar.

Za pripremu bakalara
sponzori su donirali 250 kilograma bakalara – što suhog što smrznutog, 150
litara maslinovog ulja, a Grad Rijeka je osigurao 400 kilograma krumpira, 45
kilograma kapule, 10 kilograma češnjaka, 130 litara vina bijelog i crnog i
tehničku logistiku i organizaciju cijele manifestacije. Osim frigane ribe i
bakalara na gulaš, na Korzu ispred, Radio Rijeke, podijeljeno je i ukupno
3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo, 3000 čaša žlahtine Gospoja
Toljanić, a ovu donaciju i pripremu su omogućili: HRT – Radio Rijeka,
Poljoprivredna zadruga Gospoja Toljanić te Općina Čavle.

U pripremu
bakalara ove se godine po prvi puta uključio Studentski centar Rijeka kao
glavni nositelj, a u pripremi su sudjelovali i Jadran hoteli d.d., konoba Blato
1902 d.d., restoran Zlatna Školjka, restoran Trsatica, restoran Morčić te
Brasserie AS, dok su fritule pripremili Jadran hoteli d.d., restoran 
Gardens, konoba Blato 1902 d.d, restoran Morčić i Ugostiteljstvo 3. maj i
pekara Kroasana. Srdelice je osigurala tvrtka Ugor d.o.o., a uslugu pripreme i
friganja pružili su 3. maj ugostiteljstvo d.o.o. i MP Stina
d.o.o.