Novac prikupljen u toj humanitarnoj akciji bit će doniran riječkoj Socijalnoj samoposluzi.
Šparoge se tradicionalno u Primorju pripremaju kao fritaja sa
šparogama, ali sve češće na nove i kreativnije načine. Posebno je
cijenjena divlja, sezonska i samonikla šparoga, koja se bere u priobalju
od ožujka do lipnja.
Osim ponude jela od šaroga, Riječani i njihovi gosti će, u dvije
gastro radionice, moći naučiti i kako spraviti takva jela. U Dječjem
odjelu “Stribor” Gradske knjižnice Rijeka bit će pak
održana istraživačka radionica za djecu.
“Ri Gastro dani” održavat će se u sedam termina, a svaka od
odabranih sezonskih namirnica: šparoge, srdele, trešnje, smokve, lignje,
bakalar i čokolada bit će predstavljena tijekom “svoga” tjedna.
Riječ je o manifestaciji koja se održava od 2012. otkad je povećano
zanimanje za gastro scenu Rijeke i mediteransku prehranu, a organiziraju
je: Turistička zajednica grada Rijeke, uz potporu Grada Rijeke i u
suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice te Turističkom zajednicom
Općine Viškovo.
Podijeli na društvenim mrežama