Povrće

Jabuke su od 6 do 9 kuna, grejp od 6 do 12, naranče od 7 do 10, banane po 8,5 kn, limun 10, klementine 13, kiwi 16, a kruške od 16 do 17 kuna.

Ribarnica je bila poluprazna, a prodavale su se srdele po 20 kuna, sipice po 30, pišmoji od 30 do 50, oslići po 50, palamide, sipe i hobotnice po 80, kozice i list od 80 do 100, lignje od 100 na 120, a škampi od 120 do 220 kuna.

Recept: Škampi (kozice) s povrćem

Sastojci: 1/2 kg kozica, 1/2 glavice kapule, 2 zelene i 2 crvene paprike, sol, češnjak, peršin, ocat, maslinovo ulje, malo bijelog vina, limunov sok.

Na maslinovom ulju popržite luk i češnjak, dodajte začine i paprike narezane na rezance. Kad paprika omekša, dodajte očišćene kozice, podlijte vinom i limunovim sokom te prokuhajte. Uz to poslužite salatu od krastavaca ili šarenu salatu (riga, matovilac, crveni radić, koktel rajčice, zelena salata). Dodajte tome čašu ohlađenog bijelog vina i salatu od kivija i banane kao desert. Dobar tek!

Izvor: Radio Rijeka