Smokva, najviše
spominjana od svih biljaka u Bibliji, u narodu je smatrana simbolom plodnosti i
obilja. Latinskog naziva Ficus carica, već je tisućljećima dio zdrave
mediteranske prehrane te ujedno potvrda ekološkog okruženja, jer u takvome
uspijeva. Neiscrpan je izvor primjene u gastronomiji u kojoj možete uživati u
riječkim ugostiteljskim objektima u okviru Ri gastro manifestacije, posvećene
lokalnim i sezonskim namirnicama kvarnerskog kraja za zdravlje i užitak.
U Ri gastro – Tjednu smokava sudjeluju: Bistro Mezanin, Bistro Conca D’oro,
Bistro-pizzeria Maslina na Zelenom trgu, Bistro Placa 51, Bistro Mornar,
Brasserie As, Restoran Kamov – Grand hotel Bonavia, Restoran hotela
Continental, Konoba Blato, Konoba Ribica, Primorska konoba, Slastičarnica Cacao
, Slastičarnica Ebba’s Cuisine, Rica Gluten Free, Kavana&Bar Grad, Wine bar
La Bodega Rijeka, Špajza (prva zero-waste trgovina u Rijeci) i Bistro La Rose.
Jesensko
izdanje Ri Gastra u znaku smokve organizira Turistička zajednica grada Rijeke u
suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice.
Više informacija,
program događanja i menije ugostitelja možete pronaći na stranici Ri Gastra.
Podijeli na društvenim mrežama