Drugo ovogodišnje izdanje posvećeno je srdelama i
trešnjama kao glavnom temom. Tijekom ovog gastro tjedna niz će ugostitelja, po
popularnim cijenama, u svojim restoranima i konobama pripremati razna jela od
ove dvije namirnice. RI gastro po prvi put uključuje i humanitarni Gastro
Cooking Show, a za najmlađe prigodnu čitaonicu u organizaciji već ustaljenog
partnera manifestacije, Gradske knjižnice Rijeka.
U RI
gastro – Sredela je IN / Tjednu trešanja sudjeluju: Trattoria Riva’s,
Belgian Beer Café – Brasserie As, Fine Dining Restaurant Kamov, Restoran Hotela
Continental, Bistro La Rose, Konoba Blato 1902., Konoba Nebuloza, Kuća
istarskog pršuta, Konoba Na kantunu,
Konoba Borik, Restoran konoba Municipium, Restoran Aerosteak i Restoran Zlatna
školjka.
28.5. Gastro Cooking Show, u 10.30 sati,
Korzo
Sav
prihod od prodaje donirat će se za pomoć stanovništvu na poplavom ugroženim
područjima
31.5. Pssst… priča: Mala papalina,
obiteljska pričaonica, u 11 sati, Dječji
odjel Stribor GKR
MENU
TRATTORIA RIVA’S
Riva
12, tel. 091 731 0012
Srdele sa sezamom
na Kremi od balancana 45,00 kn
Srdela u
savouru
25,00 kn
Srdele frigane s
blitvom / krumpir
35,00 kn
Crumble od trešnje
sa šumskim voćem
16,00
kn
BELGIAN
BEER CAFE – BRASSERIE AS
Trg Republike Hrvatske 2, tel. 212 148
Menu Srdela – 80,00 kn
Carpaccio od srdela
na podlozi od domaćih salata (riga, matovilac…)
Srdele Primavera s
prilogom, panirane u palenti, krušnim mrvicama i sezamu
Savijačaod trešanja
Menu Trešnja – 80,00 kn
Ramsteak u umaku od
trešanja s domaćim njokima
Proljetna salata s
piletinom i trešnjama
Sladoled s trešnjama
FINE DINING RESTAURANT KAMOV
Grand hotel Bonavia, Dolac 4, tel. 357 100
Menu 80,00 kn
Pašteta od srdela s
kaparima
Polpete od srdela
na posteljici od tikvice
Štrudlice od
trešanja
Malvazija Laguna
ili Cabernet Sauvignon Laguna 0,2 lit
Menu 80,00 kn
Domaci njoki sa
srdelama u umaku od rajčice
Savici od srdela s
maslinama i „cherry“ rajčicama
Torta od bijele čokolade
i trešanja
Malvazija Laguna
ili Cabernet Sauvignon Laguna 0,2 lit
RESTORAN HOTELA CONTINENTAL
Šet. A. K. Miošića 1, tel. 372 008
Menu 35,00 kn
Srdele na žaru
Krumpir salata
Štrudla od trešanja
Menu 60,00 kn
Brusketa s namazom
od srdela
Špageti sa svježim srdelama i pinjolima
Semifreddo od
trešanja
Menu 70,00 kn
Carpaccio od srdela
na podlošku od rige
Brodet od srdela s
palentom na mediteranski
Sladoled s vrućim
trešnjama
BISTRO LA ROSE
Andrije Medulića 8, tel. 315 504
Menu 55,00 kn
Zapečene srdele u
pećnici s pomidorinima, mladim lukom i maslinama s prilogom
Kolač iznenađenja s
trešnjama
Menu 80,00 kn
Marinirane srdele u
limunu na podlozi od rige s alfa alfa klicama uz dodatak skute
Zapečene srdele u pećnici
s pomidorinima, mladim lukom i maslinama, prilog
Kolač iznenadjenja
s trešnjama
KONOBA BLATO 1902.
Titov trg 8c, tel. 336 970
Srdele pržene ili
na žaru s prilogom 25,00 kn
Polpete od srdela, prilog 25,00 kn
Brudet s palentom
od srdela 25,00 kn
Ražnjići od srdela
i povrća 25,00 kn
Kolač od trešanja 15,00 kn
Menu 45,00 kn
Punjene srdele sa
sirom i slanim inćunom
Miješana salata
Kolač od trešanja
Menu 45,00 kn
Musaka od povrća i
srdela
Miješana salata
Kolač od trešanja
Menu 45,00 kn
Musaka od srdela, krumpira
i rajčica
Miješana salata
Kolač
Menu 70,00 kn
Riblja juha
Salata od srdela i
povrća
Srdele na žaru
Blitva
Štrudla od
trešanja
Menu 70,00 kn
Riblja juha
Srdele u lisnatom
tijestu
Srdele pržene
Miješana salata
Kolač od trešanja
KONOBA NEBULOZA
Titov
trg 2b, tel. 374 501
Menu 80,00 kn
Marinirane srdele
Fileti srdela na ražnjiću, mediteranski umak, kus-kus kao prilog
Čaša chardonaya
Pilato
KUĆA ISTARSKOG PRŠUTA
Riva Boduli 3, tel. 211 129
Steak od tune na
pjenici od mladog boba s preljevom od ružmarina i kadulje sa zapečenim povrćem
u laganoj aromi bruleeta
Kolač od trešanja
KONOBA NA KANTUNU
Demetrova 2, tel. 313 271
Menu 72,00 kn
Predjelo – Viška pogača 14,00 kn
Glavno jelo – Srdela u pećnici sa
krumpirom 43,00 kn
Desert – Kolač od trešanja 15,00 kn
KONOBA BORIK
Šetalište 13. divizije 86, tel. 458 526
Menu 80,00 kn
Riblja juha ili
marinada od srdela
Pohane srdele i blitva
s krumpirom
Tiramisu s
trešnjama
1dl vina
RESTORAN KONOBA MUNICIPIUM
Trg Riječke rezolucije 5, tel. 321 000
Menu 80,00 kn
Pohane sardele u
sezamu s krumpirom na salatu
Brodet od srdela s palentom i grožđicama
Bijeli mousse s preljevom od trešanja
Čaša vina
RESTORAN AEROSTEAK
Soboli 35, Čavli, tel. 250 193
Menu 80,00 kn
Couvert
Hladno predjelo – Carpaccio od srdele u narančinom soku
Glavno jelo -Frigani fileti srdele u kukuruznom brašnu iz Martinova sela
na posteljici od rukole i koramača mariniranog u soku trešnje
Desert -Flambirani domaći ravioli punjeni skutom u karameliziranim
trešnjama / Domaći namaz od slanih srdela i crnih maslina s kaparima poslužen s
toplim kruhom
Menu 80,00 kn
Couvert -Domaći namaz od slanih srdela i crnih maslina s kaparima
poslužen s toplim kruhom
Toplo predjelo – Brudet od srdela s palentom kompiricom
Glavno jelo – Srdele na ražnjiću od ružmarina uz prilog blitve sa
krumpirom
Desert – Mlada skuta s pireom od trešanja
Menu 130,00 kn
Couvert – Domaći namaz od slanih srdela i crnih maslina s kaparima
poslužen s toplim kruhom
Toplo predjelo – Špageti u umaku od slanih riba i kapara s Grana Padanom
Glavno jelo – Teleći medaljoni na pirjanim trešnjama uz muffine od
kukuruznog brašna
Desert – Flambirani domaći ravioli punjeni skutom u
karameliziranim trešnjama
Menu 150,00 kn
Couvert -Domaći namaz od slanih srdela i crnih maslina s kaparima poslužen
s toplim kruhom
Hladno predjelo – Juneći roastbeef na posteljici od rukole s ovčjim sirom
i svježim trešnjama
Glavno jelo – Juneći beefsteak u umaku od karameliziranih trešanja s
domaćim šurlicama
Desert – Mlada skuta s pireom od trešanja
RESTORAN ZLATNA
ŠKOLJKA
Kružna 12, tel. 213 782
Menu 80,00 kn
Krem juha od sotiranog povrća
Panirane srdele sa sezamom u umaku pesto od pomidora
Crostata od trešanja
Točeno vino 0,1 – Malvazija Kabola
Menu 80,00 kn
Panirane srdele sa sezamom u umaku pesto od pomidora
Zapečene skuše s broskvom prelivene umakom od badema i pinjola
Crostata od trešanja
Točeno vino 0,1 – Malvazija Kabola
Podijeli na društvenim mrežama