Drugo ovogodišnje izdanje posvećeno je srdelama i
trešnjama kao glavnom temom. Tijekom ovog gastro tjedna niz će ugostitelja, po
popularnim cijenama, u svojim restoranima i konobama pripremati razna jela od
ove dvije namirnice. RI gastro po prvi put uključuje i humanitarni Gastro
Cooking Show, a za najmlađe prigodnu čitaonicu u organizaciji već ustaljenog
partnera manifestacije, Gradske knjižnice Rijeka.

U RI
gastro – Sredela je IN / Tjednu trešanja sudjeluju: Trattoria Riva’s,
Belgian Beer Café – Brasserie As, Fine Dining Restaurant Kamov, Restoran Hotela
Continental, Bistro La Rose, Konoba Blato 1902., Konoba Nebuloza, Kuća
istarskog pršuta,  Konoba Na kantunu,
Konoba Borik, Restoran konoba Municipium, Restoran Aerosteak i Restoran Zlatna
školjka.

 

 

28.5. Gastro Cooking Show, u 10.30 sati,
Korzo

Sav
prihod od prodaje donirat će se za pomoć stanovništvu na poplavom ugroženim
područjima

 

31.5. Pssst… priča: Mala papalina,
obiteljska pričaonica,  u 11 sati, Dječji
odjel Stribor GKR

 

 

 

 

MENU

 

 

 

TRATTORIA RIVA’S

Riva
12, tel. 091 731 0012

 

Srdele sa sezamom
na Kremi od balancana                          45,00 kn

Srdela u
savouru                                                
                   25,00 kn

Srdele frigane s
blitvom / krumpir                         
                 35,00 kn

Crumble od trešnje
sa šumskim voćem                
                16,00
kn

 

 

 

BELGIAN
BEER CAFE – BRASSERIE AS

Trg Republike Hrvatske 2, tel. 212 148

 

Menu Srdela – 80,00 kn

Carpaccio od srdela
na podlozi od domaćih salata (riga, matovilac…)

Srdele Primavera s
prilogom, panirane u palenti, krušnim mrvicama i sezamu

Savijačaod trešanja       

 

Menu Trešnja – 80,00 kn

Ramsteak u umaku od
trešanja s domaćim njokima                         

Proljetna salata s
piletinom i trešnjama

Sladoled s trešnjama              

 

 

 

FINE DINING RESTAURANT KAMOV

Grand hotel Bonavia, Dolac 4, tel. 357 100

 

Menu 80,00 kn

Pašteta od srdela s
kaparima

Polpete od srdela
na posteljici od tikvice

Štrudlice od
trešanja

Malvazija Laguna
ili Cabernet Sauvignon Laguna 0,2 lit

 

Menu 80,00 kn

Domaci njoki sa
srdelama u umaku od rajčice

Savici od srdela s
maslinama i „cherry“ rajčicama

Torta od bijele čokolade
i trešanja

Malvazija Laguna
ili Cabernet Sauvignon Laguna 0,2 lit

 

 

 

RESTORAN HOTELA CONTINENTAL

Šet. A. K. Miošića 1, tel. 372 008

 

Menu 35,00 kn

Srdele  na žaru

Krumpir salata

Štrudla od trešanja

 

Menu 60,00 kn

Brusketa s namazom
od srdela

Špageti  sa svježim srdelama i pinjolima

Semifreddo od
trešanja

 

Menu 70,00 kn

Carpaccio od srdela
na podlošku od rige

Brodet od srdela s
palentom na mediteranski

Sladoled s vrućim
trešnjama

 

 

 

BISTRO LA ROSE

Andrije Medulića 8, tel. 315 504

 

Menu 55,00 kn

Zapečene srdele u
pećnici s pomidorinima, mladim lukom i maslinama s prilogom

Kolač iznenađenja s
trešnjama

 

Menu 80,00 kn

Marinirane srdele u
limunu na podlozi od rige s alfa alfa klicama uz dodatak skute 

Zapečene srdele u pećnici
s pomidorinima, mladim lukom i maslinama, prilog

Kolač iznenadjenja
s trešnjama

 

 

 

KONOBA BLATO 1902.

Titov trg 8c, tel. 336 970

 

Srdele pržene ili
na žaru s prilogom                                                  25,00 kn

Polpete od srdela, prilog                                                                   25,00 kn

Brudet s palentom
od srdela                                                            25,00 kn

Ražnjići od srdela
i povrća                                                                25,00 kn

Kolač od trešanja                                                                             15,00 kn

 

Menu 45,00 kn

Punjene srdele sa
sirom i slanim inćunom

Miješana salata

Kolač od trešanja

 

Menu 45,00 kn

Musaka od povrća i
srdela

Miješana salata

Kolač od trešanja

 

Menu 45,00 kn

Musaka od srdela, krumpira
i rajčica

Miješana salata

Kolač

 

Menu 70,00 kn

Riblja juha

Salata od srdela i
povrća

Srdele na žaru

Blitva

Štrudla od
trešanja 

 

Menu 70,00 kn

Riblja juha

Srdele u lisnatom
tijestu

Srdele pržene

Miješana salata

Kolač od trešanja

 

 

 

KONOBA NEBULOZA

Titov
trg 2b, tel. 374 501

 

Menu 80,00 kn

Marinirane srdele
Fileti srdela na ražnjiću, mediteranski umak, kus-kus kao prilog

Čaša chardonaya
Pilato

 

 

 

KUĆA ISTARSKOG PRŠUTA

Riva Boduli 3, tel. 211 129

 

Steak od tune na
pjenici od mladog boba s preljevom od ružmarina i kadulje sa zapečenim povrćem
u laganoj aromi bruleeta

Kolač od trešanja

 

 

 

KONOBA NA KANTUNU

Demetrova 2, tel. 313 271

 

Menu 72,00 kn

Predjelo – Viška pogača                                                                    14,00 kn

Glavno jelo – Srdela u pećnici sa
krumpirom                                     43,00 kn

Desert – Kolač od trešanja                                                               15,00 kn

 

 

 

KONOBA BORIK

Šetalište 13. divizije 86, tel. 458 526

 

Menu 80,00 kn

Riblja juha ili
marinada od srdela

Pohane srdele i blitva
s krumpirom

Tiramisu s
trešnjama

1dl vina

 

 

 

RESTORAN KONOBA MUNICIPIUM

Trg Riječke rezolucije 5, tel. 321 000

 

Menu 80,00 kn

Pohane sardele u
sezamu s krumpirom na salatu
Brodet od srdela s palentom i grožđicama
Bijeli mousse s preljevom od trešanja
Čaša vina

 

 

 

RESTORAN AEROSTEAK

Soboli 35, Čavli, tel. 250 193

Menu 80,00 kn

Couvert

Hladno predjelo – Carpaccio od srdele u narančinom soku

Glavno jelo -Frigani fileti srdele u kukuruznom brašnu iz Martinova sela
na posteljici od rukole i koramača mariniranog u soku trešnje

Desert -Flambirani domaći ravioli punjeni skutom u karameliziranim
trešnjama / Domaći namaz od slanih srdela i crnih maslina s kaparima poslužen s
toplim kruhom

 

Menu 80,00 kn

Couvert -Domaći namaz od slanih srdela i crnih maslina s kaparima
poslužen s toplim kruhom

Toplo predjelo – Brudet od srdela s palentom kompiricom

Glavno jelo – Srdele na ražnjiću od ružmarina uz prilog blitve sa
krumpirom

Desert – Mlada skuta s pireom od trešanja

 

Menu  130,00 kn

Couvert – Domaći namaz od slanih srdela i crnih maslina s kaparima
poslužen s toplim kruhom

Toplo predjelo – Špageti u umaku od slanih riba i kapara s Grana Padanom

Glavno jelo – Teleći medaljoni na pirjanim trešnjama uz muffine od
kukuruznog brašna

Desert – Flambirani domaći ravioli punjeni  skutom u
karameliziranim trešnjama

 

Menu  150,00 kn 

Couvert -Domaći namaz od slanih srdela i crnih maslina s kaparima poslužen
s toplim kruhom

Hladno predjelo – Juneći roastbeef na posteljici od rukole s ovčjim sirom
i svježim trešnjama

Glavno jelo – Juneći beefsteak u umaku od karameliziranih trešanja s
domaćim šurlicama

Desert – Mlada skuta s pireom od trešanja

 

 

 

RESTORAN ZLATNA
ŠKOLJKA

Kružna 12, tel. 213 782

 

Menu 80,00 kn

Krem juha od sotiranog povrća

Panirane srdele sa sezamom u umaku pesto od pomidora

Crostata od trešanja

Točeno vino 0,1 – Malvazija Kabola

 

Menu 80,00 kn

Panirane srdele sa sezamom u umaku pesto od pomidora

Zapečene skuše s broskvom prelivene umakom od badema i pinjola

Crostata od trešanja

Točeno vino 0,1 – Malvazija Kabola

Oznake