Ribice, bakalar i vino za Badnjak

Bogato
čašćenje započelo je već u 9 sati podjelom friganih ribica, a nastavile
se podjelom bakalara, ribljih canapea od inćuna, Zlatne vrbničke
žlahtine, Coca cole te fritula. Građanima se na Gastrofešti pridružio i
riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima.
 
U
pripremi blagdanskog blagovanja sudjelovali su hoteli Bonavia i Jadran,
Forum ugostiteljstvo, restorani Gric&Guc, Zlatna školjka i
Municipium te konobe Blato 1902 i Bodega.

Sponzori
tradicionalne Gastrofešte su trgovački lanci Plodine i Brodokomerc
nova, koji su sponzorirali 250 kg bakalara i 150 litara maslinova ulja
utrošenih za pripremu bakalara na mornarski, dok su riječki ugostitelji,
uz pripremu hrane, osigurali i sve ostale namirnice potrebne za
Gastrofeštu. Poljoprivredna zadruga Vrbnik i tvrtka Krajani iz Malinske
poklanjaju građanima 3000 ribljih canapea od inćuna i 3000 čaša Zlatne
vrbničke žlahtine, a Coca cola 1200 bočica ovog pića.

Gastrofešta,
prvi puta organizirana prije nekoliko godina za blagdane Sv. Vida
polako postaje tradicionalna manifestacija, koja uoči velikih blagdana
okuplja Riječane.

Izvor: Rijeka.hr.