U dvije udarne nedjelje, na početku i na kraju Dana šurlica, na trima lokacijama u Vrbniku (Trg Škujica, Placa Vrbničkog statuta i Ribarnica) od 18,00 sati mogu se degustirati šurlice s raznim prilozima uz vina vrbničkih vinara, a na Škujici se može pogledati prezentacija izrade šurlica te posjetiti mali sajam autohtonih proizvoda poput sireva, ulja, meda, tjestenine, eko sirupa i pekmeza.
Gastro doživljaj upotpunit će raznovrsan glazbeni program poput jazza, tamburaša i koncerta polaznika glazbenog tečaja, a završetak tjedna šurlica obilježit će se Vrbenskim užancama – uprizorenjem starih običaja kroz pjesmu, ples i igru.
Tijekom čitavog tjedna jela od cijenjene tjestenine po promotivnim cijenama nudit će svi vrbnički restorani i konobe, a ugostitelji će ih spravljati prema stoljetnim receptima.
Jamac je to brojnih zadovoljnih posjetitelja i daljnjeg etabliranja ove jedinstvene gastronomske manifestacije koja je postala zaštitni znak krčke turističke i ugostiteljske ponude.
Podijeli na društvenim mrežama