U subotu, na Trgu 128. brigade HV-a, posjetitelji su imali prilike kušati jela iz čak 20 svjetskih kuhinja, a proglašen je i pobjednik natječaja najboljeg zaboravljenog recepta. Pobjedu je odnio Siniša Salai receptom „cubok”, a odluku je donio žiri u sastavu Srđane Jevtić i Steva Karapandže.

Hranu na festivalu pripremale su udruge nacionalnih manjina Rijeke i Primorsko-goranske županije te Riječani i Riječanke porijeklom iz cijelog svijeta od Filipina, Indije, Trinidada i Tobaga, Madagaskara, Italije, Češke i mnogih drugih. Osim svjetskih kuhinja, predstavili su se i mnogobrojni folklorni sastavi, a cijela je manifestacija završila makedonskim kolom u koje se uključio i velik dio publike.

U popodnevnim su satima organizirane i radionice eksperimentalne glazbe i izrade tradicijskih instrumenata od recikliranih materijala za djecu koje su se održale u školi Dolac. Radionice su vodili Noel Šuran i Hennry Marić, a namijenili su ih onoj djeci koju zanima eksperimentalni zvuk. Uz glazbene radionice, održane su i radionice Rigo Janči i dječja slikarska radionica.

U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca riječkoj publici se predstavila čuvena češka violinistica Iva Bittova, uz pratnju riječkog Porto Etno Orkestra, i nastup zbora Putokazi.

Porto Etno – festival svjetske glazbe i gastronomije u tri dana okupio je više od tri tisuće posjetitelja koji su uživali u bogatom gastronomskom, glazbenom, folklornom, cirkuskom i dječjem programu na tri lokacije u centru Rijeke.